Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Vaticanul, ingrijorat pentru Catedrala Sf. Iosif
-- Arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti, Ioan Robu, a declarat ieri ca atitudinea autoritatilor romane in cazul cladirii de langa Catedrala catolica Sfantul Iosif a starnit o mare ingrijorare la Vatican.
Intrebat ieri daca poate fi vorba de o raceala diplomatica intre Vatican si Romania in aceasta problema, arhiepiscopul Robu a afirmat ca: "Nu stiu daca a generat o raceala diplomatica insa sunt sigur ca...   (513 afisari)      2 comentarii
Al doilea tom al Septuagintei 4
"Septuaginta 4/Tomul II" cuprinde scrierile lui Iov, intelepciunile lui Solomon si, cele ale Iisus Sirah si psalmii lui Solomon. Cu exceptia cartii lui Iov, celelalte scrieri nu au fost retinute in canonul biblic ebraic, chiar daca au cunoscut o larga difuzare in antichitatea tarzie iudaica. In schimb,...   (446 afisari)
Cineasti liceeni finantati de UE
Contributia Romaniei la Uniunea Europeana este tema concursului de filme scurte adresat liceenilor lansat de reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti. Tinerii cineasti vor trebui sa surprinda, in trei minute, ce contributie aduce tara noastra Uniunii, odata cu aderarea. Filmuletul din ciclul "Europa la liceu" trebuie sa fie insotit de un sinopsis, dar si de o prezentare a modului in care a fost gandit si dezvoltat proiectul. Pe site-ul concursului (www.europa-la-liceu.ro)...   (33 afisari)
SAMANTA DE SCANDAL
De ce nu iubim cartile de istorie?
M-am tot intrebat de ce cartile de istorie scrise de Alex. Mihai Stoenescu nu s-au bucurat de succesul pe care l-ar fi meritat, dupa opinia mea, cu asupra de masura.
Trei, cred, sunt deformarile de imagine de care se "bucura" acest istoric in mediile noastre intelectuale de azi: 1) a facut politica...   (841 afisari)
     2 comentarii
   (127 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01166 sec.