Ziua Logo
  Nr. 3837 de miercuri, 24 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"A fost sau n-a fost?", lider de top
-- Pentru a doua oara consecutiv, criticii si jurnalistii de specialitate au plasat tot o productie romaneasca in clasamentul celor mai bune filme ale lui 2006
In ultimii sapte ani a devenit o uzanta ca la fiecare inceput de an criticii si jurnalistii de film sa alcatuiasca un top al celor mai bune filme ale anului precedent. Pentru convulsiva viata a cinematografiei...   (421 afisari)
Ceausescu multi-media
La Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) se verniseaza, vineri, la orele 10.00, o expozitie despre Epoca de Aur, intre propaganda si realitate. "Va fi o foarte interesanta, incitanta expozitie referitoare la perioada Ceausescu, nu intamplator vernisajul are loc pe data de 26 ianuarie, ziua <<conducatorului...   (420 afisari)      1 comentariu
CNA - "e in joc prestigiul bisericii"/ BOR - "nu avem exclusivitate pe limbajul religios"
Intr-o scrisoare postata pe site-ul Consiliului, CNA afirma ca se confrunta din ce in ce mai mult cu "o situatie regretabila: sentimentele religioase (...), simbolurile credintei si culturii ortodoxe, ale Bisericii insesi sunt tot mai des folosite sau manipulate in scopuri comerciale". "Apar clipuri...   (412 afisari)
actuale
Sanda Stolojan si Dinu Noica
Unul dintre cele mai frumoase momente traite prin citire, in aceste ultime luni nefrumoase si netraite, a fost parcurgerea, cu multe meditatii si reflexii legate de destinul oamenilor, de multe ori si al nostru, a unei carti iesite din norma curenta tocmai prin numele protagonistilor. O discreta poveste de dragoste impartasita "Sub semnul departarii", cum este intitulata corespondenta dintre Constantin Noica si Sanda Stolojan. O remarcabila aparitie editoriala...   (342 afisari)
Stiri pe scurt
Bourdelle mai sta la MNAR
Expozitia "Antoine Bourdelle vector al modernitatii" ramane deschisa la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) pana pe 4 februarie. Inainte de a se intoarce la Muzeul Bourdelle din Paris, lucrarile expuse in sufrageria fostului Palat Regal, spatiu care pastreaza atmosfera interbelica, pot fi vazute de publicul din Romania inca doua saptamani. Evenimentul a fost conceput cu ocazia Anului Francofoniei si a fost inaugurat in ziua deschiderii Sommet-ului...   (91 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Uragan peste Basescu (4196 afisari)
 Operatiunea anti-Basescu (3936 afisari)
 SUA ataca Iranul pana in aprilie (3743 afisari)
 Ziua a avut dreptate: E ciordita! (2616 afisari)
 Goarnele Cotrocenilor: Rompres si Ev.Z (2583 afisari)
 Basescu a serbat Unirea alaturi de platformistii lui Stolojan, Tariceanu, prezidand sedinta de Guvern (291 afisari)
 Greva la Bursa de Valori Bucuresti (118 afisari)
 Cei care contesta deciziile CNSAS s-ar putea adresa direct Justitiei (51 afisari)
 Trend-ul pe 2007: de la virusi de tip Phantom la virusi de tip cal-troian (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01375 sec.