Ziua Logo
  Nr. 3836 de marti, 23 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Alina Cojocaru, prim-balerina Companiei Regale de Balet Alina Cojocaru, prim-balerina Companiei Regale de Balet
"Lectia" de balet la TNB
-- Una dintre cele mai bine cotate balerine la nivel mondial, declarata in 2004 drept cea mai buna balerina in cadrul Festivalului "Monaco Dance Forum", la Gala Premiilor Nijinsky, romanca Alina Cojocaru va sustine astazi si maine la Teatrul National din Bucuresti o "Gala" de balet, alaturi de partenerul ei Johan Kobborg si de balerini de la Covent Garden si de la Opera Daneza. Gala va avea ca punct central baletul "Lectia", o creatie coregrafica a lui Flemming Flindt inspirata de piesa de teatru a lui Eugen Ionescu.
"Am fost interesata sa facem un repertoriu mai variat, cu mai multe feluri de dans. M-au interesat si legatura de nationalitate, si amestecul de teatru, balet si drama din <<Lectia>>", a declarat, ieri...   (231 afisari)
Se-ntorc lolele-n Ardeal
Calendarul Capitalei Culturale va fi marcat, in zilele urmatoare, de revenirea in Transilvania a "Carnavalului Lolelor", ce readuce traditiile breslelor din Evul Mediu, cu mestesugurile, personajele, jocurile, dansurile si costumele specifice. Parada sau "Fuga" Lolelor, organizata de fundatia "Euro-Est...   (267 afisari)      1 comentariu
Seara "Povestii povestilor"
In cadrul intalnirilor "Serile Humanitas la Carturesti", azi, la orele 18.00, sunt programate lansarea cartii "Povestea povestilor" si vernisajul expozitiei care o insoteste.
Acesta "capodopera a erotismului comic" realizata de Creanga, in romana, franceza si engleza, apare in sfarsit cu o replica...   (184 afisari)
MEDIA CULPA
Vacarmul si pianul
Mass-media se afla de cateva zile sub ocupatie. Paginile de garda ale ziarelor sunt ocupate de tema caragialesca a scrisorii gasite, pierdute si iar gasite, stirile sunt iremediabil monopolizate de acelasi subiect, iar dezbaterile tv se invart in jurul biletelului (e roz? e bleu? e galben?), traducand dupa caz si partitura semnificatia lui penala, morala sau deloc. Cetateanul mai simplut pricepe dintr-o bucata ca e vorba de ciocnirea intereselor si de jocuri politice...   (96 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Telegrame externe
Noul guvern al Irakului
Bagdad (Rador)
Cabinetul Djamil Madfai a demisionat Duminica. Domnul Nuri Said a alcatuit noul guvern, dupa cum urmeaza: Presidentia consiliului si ministerul de externe, Nuri Said.
Finante: Rusham Haidar
Justitie: Sabhi Daftari
Instructie publica: Salem Djanem
Razboi: Taha Dashimi
Economie: Ornar Nazmi
Interne: Nadji Shaukat
A 14-a aniversare a intrarii regelui Zogu in Tirana.
Tirana (Rador)
Capitala...   (39 afisari)
   (104 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Documentul "fugii" lui Tismaneanu (4154 afisari)
 Prezidentiale anticipate (3146 afisari)
 Basescu si "tradarea" PD (2690 afisari)
 Mana-n mana (2557 afisari)
 Boala geniilor (2540 afisari)
 Basescu i-a avertizat pe membrii Guvernului ca SRI-ul le-a ascultat convorbirile (290 afisari)
 Zile grele pentru ANI (62 afisari)
 Studiu pentru stabilirea eventualelor legaturi intre cancer si utilizarea telefonului mobil (47 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01387 sec.