Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Criticii sicilieni impresionati de icoana "Sf. Apostol si Evanghelist Luca cu scene din viata sa" a romanului Claudiu Victor Gheorghiu
Premiu pentru arta sacra
-- "Lucrez pictura sacra fiindca eu cred cu tarie in Dumnezeu. Vreau ca icoanele mele pe lemn sa se constituie intr-un liant intre crestinismul occidental si cel oriental, pentru ca eu cred in crestinismul universal, Sfanta Treime fiind aceeasi pentru toti crestinii", marturiseste Claudiu Victor Gheorghiu, artist distins de curand cu Premiul Special al Criticii la cea de a doua editie a competitiei "Premio internazionale di pittura, scultura e grafica BOE" de la Palermo / Sicilia Italia).
Gheorghiu, a carui activitate plastica se subscrie, potrivit propriei declaratii, motto-ului "Nu toti artistii vor ajunge Constantin Brancusi sau Giotto" a participat la editia a doua a concursului organizat...   (324 afisari)      1 comentariu
Un actor sibian, lasat de izbeliste
"Am asistat stupefiati si ingroziti la un atac dur si inadmisibil impotriva unui cetatean al acestei tari, impotriva unui artist roman. Am asistat la incalcari grave ale deontologiei profesionale in cazul medicilor de la Spitalul de Urgenta din Sibiu, precum si ale Politiei din acest oras, Capitala Culturala...   (802 afisari)      5 comentarii
Ministerul Culturii sustine reabilitarea lui Vintila Horia
In editia din 16 ianuarie, ZIUA aducea in atentia publicului memoriul semnat de personalitati ale vietii culturale si stiintifice din tara si din diaspora prin care se cerea autoritatilor romane repunerea morala in drepturi a lui Vintila Horia, singurul scriitor roman pana la momentul actual caruia i-a...   (519 afisari)
O CARTE PE ZI
Copiii-L zaresc acolo unde adultii nu vad nimic
O carte duioasa, pentru noptiera sufletului (Seria "Cartea de pe noptiera", colectia "Literatura si memorialistica") este "Povestiri despre Bunul Dumnezeu" (Humanitas, traducere de Mircea Ivanescu) pe care Rainer Maria Rilke a scris-o, aparent, pentru copii, dar, in esenta, o adreseaza oricui mai are credinta in "ceva fara de care nu se poate nimic", cum spune criticul. Precum invataturile lui Iisus, asa si aceste povestioare gingase...   (143 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Noul acord italo - roman
Luni soseste in Bucuresti delegatia comerciala italiana pentru a negocia noul acord comercial italo-roman.
Delegatia italiana va avea in frunte pe d-l Amedeo Giannini, directorul general al afacerilor comerciale cu strainatatea din Italia.
Domnul A. Giannini s'a dedicat de tanar studiilor juridice facandu-se numaidecat cunoscut in lumea universitara stiintifica italiana, in timp ce urma in mod stralucit cariera administrativa in ministerul...   (67 afisari)
Stiri pe scurt
Intalniri orientale la MNAR
Astazi si sambata viitoare, Muzeul National de Arta a Romaniei propune publicului o intalnire cu Mircea Dunca, muzeograf in cadrul sectiei de Arta Orientala si organizator al expozitiei "De la mihrab la gradina paradisului". De la ora 12.00, in cursul acestei zile publicul este invitat sa petreaca "Un ceas pentru arta" in expozitie, beneficiind de ghidaj gratuit chiar din partea organizatorului. Expozitia reuneste un numar de 27 de covoare din Turcia,...   (100 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02311 sec.