Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
De la Cluj, pictorul Stefan Caltia ajunge pe simezele bistritene
Aripi itinerante
-- Reluand preocuparile sale din anii '70-'80 sI alaturandu-le lucrarilor realizate anul acesta, Stefan Caltia prezinta ideea vanzatorului de aripi de la Cluj, la Bistrita, intr-un eveniment al carui vernisaj va avea loc azi (20 decembrie), de la orele 17.00, la Galeriile de Arta ale Uniunii de resort din localitate (Piata Centrala, nr. 24), in prezenta artistului.
Stefan Caltia nu este doar un artist a carui recunoastere a depasit demult granitele (lucrarile sale se afla in colectii private sau publice europene, atragand interesul muzeelor mai ales din spatiul scandinav),...   (168 afisari)
Captivitate indusa
-- Din frageda copilarie, Julie Gregory a fost supusa incontinuu radiografierilor, medicatiei si intervenetiilor chirurgicale in cautarea desarta a unei boli nascute in mintea mamei ei.
Sindromul Munchausen indus sau prin proxy este cea mai ascunsa si mai periculoasa forma de molestare a copiilor din lume - insa Julie Gregory nu numai ca i-a supravietuit, dar a scapat de atractia puternica...   (476 afisari)
actuale
Pianista Luiza Borac
Luiza Borac este o pianista de origine romana, stabilita in Germania, care reuseste sa faca o frumoasa cariera internationala. S-a nascut in Romania, unde a studiat si absolvit Academia de Muzica din Bucuresti. Eleva a Laviniei Coman si a lui Gabriel Amiras, a urmat si cursuri de specializare cu nume...   (317 afisari)
Dubla Borges
Seria evenimentelor dedicate lui Jorge Luis Borges a mai consumat un episod: lansarea volumelor "Carti scrise in doi" (impreuna cu Adolfo Bioy Casares) si "Cartea fiintelor imaginare" (impreuna cu Margarita Guerrero), gazduita, pe 14 decembrie, de catre Muzeul National al Literaturii Romane. O parte considerabila din operele lui Borges scrise in colaborare a fost realizata impreuna cu prietenul sau de-o viata, A. Bioy Casares. In cazul celorlalte, Borges a fost, incontestabil, vocea...   (78 afisari)
   (97 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Sarbatorind Craciunul
Washington (de la corespondentul nostru). Si anul acesta presedintele Roosewelt a inaugurat conform traditiei, pomul de Craciun din Washington.
In parcul Lafayette din fata Casei Albe, inconjurat de un numeros public si de cateva mii de copii, presedintele Americii a vorbit despre nasterea lui Isus, si despre marele simbol pe care-l reprezinta venirea pe lume a Mantuitorului.
Presedintele a vorbit apoi despre conferinta pan - americana...   (55 afisari)
Stiri pe scurt
Daruri de la Curte
Mai sunt doar cateva zile pana la venirea Craciunului si al sau Mos (darnic), iar daca nu mai stiti ce cadouri sa pregatiti, va face Editura Curtea Veche o sugestie - cinci carti captivante, intr-o concepttie grafica eleganta si rafinata. Este vorba despre "Cu Jamie in Italia" de Jamie Oliver (o colectie de retete vechi si noi, care surprinde esenta bucatariei), "La masa cu Jamie" de acelasI autor (o carte pentru bucatari experimentati si incepatori deopotriva),...   (110 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02014 sec.