Ziua Logo
  Nr. 3806 de joi, 14 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Portretul lui Dorian Gray" s-a jucat la Bruxelles in prezenta lui Jonathan Scheele si a multor alti oficiali europeni
Odeon in Europa
-- Pe 1 decembrie, a fost Ziua Nationala. La 1 ianuarie, Romania se integreaza in Uniunea Europeana. Ministerul Afacerilor Externe (MAE), in colaborare cu Ministerului Culturii si Institutul Cultural Roman, a sustinut in ultimele aproape doua luni o masiva campanie de promovare a imaginii tarii noastre, prin evenimente artistice avand in centru artisti romani dintre cei mai cunoscuti.
Intre 27 si 29 noiembrie, Teatrul Odeon a jucat la Budapesta si Debrecen "joi. megaJoy", spectacolul lui Radu Afrim pe textul "Joisarbatoare" al lui Katalin Thuroczy. O saptamana mai tarziu, pe 5 decembrie,...   (295 afisari)      1 comentariu
Horia Roman Patapievici ramane suparat pe Radu Portocala
-- Institutul Cultural Roman (ICR) condus de H. R. Patapievici a transmis redactiei ZIUA o precizare in care il acuza pe fostul director al ICR Paris ca nu a transmis pe cale institutionala problemele la care a facut referire in scrisoarea sa de demisie. Radu Portocala sustine in continuare ca a transmis ICR Bucuresti toate problemele in timpul reuniunii ICR din luna septembrie de fata cu toti directorii Institutului. Iar studentii romani de la Paris il sustin pe Radu Portocala intr-o scrisoare deschisa, ca si academicianul Eugen Mihaescu.
"Contrar celor afirmate de domnul Portocala, nu au existat semnale anterioare, pe cale institutionala, ca relatiile dintre ICR si ICR Paris nu ar functiona in parametri normali. In aceste conditii, ICR...   (719 afisari)      7 comentarii
ACTUALE
Viata noastra in slujba statului
Alexandru Vlad este un scriitor contemporan. Rafinat prozator, subtil eseist, excelent traducator si nu mai putin viguros publicist, Alexandru Vlad se dovedeste o prezenta discreta si mai putin mediatizata in spatiul cultural-intelectual romanesc. Pacat. Nu vrem sa intram in paienjenisul unei polemici...   (192 afisari)
   (97 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Femeia care i-a ingrozit pe nazisti (3865 afisari)
 Modelul OMV (3370 afisari)
 Calin, file de curaj (3200 afisari)
 Voronin a desfiintat Bradul de Craciun (3003 afisari)
 Grozavia insultelor (2459 afisari)
 Nicolae Ceausescu si Adrian Nastase, martori in procesul amanat al lui Nastase (614 afisari)
 Drumul spre Guantamo (75 afisari)
 Peste trei sferturi din elita politica a Rusiei este formata din fosti si actuali spioni (66 afisari)
 Concluzia politiei britanice in cazul mortii printesei Diana: de vina a fost soferul beat (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02010 sec.