Ziua Logo
  Nr. 3805 de miercuri, 13 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Ateneului Tatarasi i se pregateste ceva
-- Dupa scandalul cu "Evanghelistii" si "Hai sa facem sex", Primaria Iasi incearca sa-l debarce pe Benoit Vitse
Fost director al Centrului Cultural Francez din Iasi, Benoit Vitse (foto) a reusit sa transforme Ateneul Tatarasi (cladire construita de fostul primar Constantin Simirad) din nimic intr-un concurent serios...   (533 afisari)
Mircea Tiberian lanseaza proiectul "Dark"
Vineri, 15 decembrie, va avea loc la Muzeul National al Literaturii Romane lansarea proiectului "Dark" initiat de Mircea Tiberian. "Dark" este un obiect artistic ce contine pe un CD melodii ale lui Mircea Tiberian si Liviu Butoi, cate un poem de Ion Muresan, Ion Stratan, Eugen Suciu, Ioan Flora si Ioan...   (133 afisari)
o carte pe zi
UE = URSS?!
UE = URSS: e ceea ce se straduiesc sa demonstreze, pret de vreo 200 de pagini, Vladimir Bukowski si Peter Stroilov in "Uniunea Europeana... o noua URSS?" (traducere si prefata de Dan C. Mihailescu, Editura Vremea, 2006). Pentru asta, aduna de-a valma diferite acte si stenograme ale unor Birouri Politice sau alte foruri de decizie suprema din anii '80, mai ales ale URSS, precum si intalniri bilaterale cu marile forte ale Europei sau cu Statele Unite, petrecute in "acele...   (168 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Expozitia mondiala dela New-York va fi locul de intalnire al intregii omeniri
Grandioasele pregatiri in vederea deschiderii expozitiei din 1939
New-York (dela corespondentul nostru) - Lucrarile de pregatire a expozitiei mondiale care se va deschide in primavara anului viitor la New-York continua cu intensitate. In aceste zile de tensiune care domina lumea, organizatorii au tinut sa dedice aceasta expozitie, in primul rand intelegerii si armoniei intre popoare.
De...   (51 afisari)
Stiri pe scurt
Manuscrise de la sarbi
Pe 13 decembrie, cu 23 de ani in urma pleca Nichita. Prietenii si admiratorii sai vor putea sa-l "reintalneasca", la Galeriile Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta in expozitia "Manuscrisele Nichita Stanescu - daruite de prietenii sai sarbi", organizata impreuna cu Academia Romana. Cele 300 de pagini olografe cu poeme scrise de Nichita Stanescu in Serbia sunt insotite de o inedita si speciala expozitie de desene ("Zile si nopti") realizate de cunoscutul...   (101 afisari)
"Tanase" - la Ambasada Germaniei
Primarul general Adriean Videanu a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a retrocedat cladirea si terenul Teatrului "Constantin Tanase" Ambasadei Germaniei la Bucuresti. "Astazi am semnat cu Ambasada Germaniei protocolul de predare-primire a cladirii fostei Legatii Germane la Bucuresti - este...   (451 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Michael Douglas nevopsit (3506 afisari)
 Regele Leu (3115 afisari)
 Diversiunea "Penitenciarele" (2844 afisari)
 Aproape de judecata, Iliescu se plange la CSM (2745 afisari)
 Mel Gibson, atacat din nou (2365 afisari)
 Mitropolia Basarabiei ii cere explicatii lui Voronin (278 afisari)
 Ruxandra Zenide face filme despre Romania din Elvetia (70 afisari)
 Rapid, in asteptarea rezultatului salvator (40 afisari)
 Copos trage de timp in dosarul Loteria (35 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02290 sec.