Ziua Logo
  Nr. 3798 de marti, 5 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Nou: benzina scumpita ecologic
-- Pretul carburantilor ar putea creste cu 20% dupa introducerea, incepand din 2007, a unei taxe de mediu
Autoritatile intentioneaza sa introduca o taxa de mediu la comercializarea carburantilor, in doua etape, programate pentru iulie 2007 si ianuarie 2008, fiecare de cate 10 eurocenti/litru, decizie care...   (511 afisari)      2 comentarii
Posta individuala
-- Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) intentioneaza sa simplifice regulile impuse furnizorilor de servicii postale in procesul de autorizare si sa permita persoanelor fizice sa desfasoare activitati in acest domeniu, potrivit unui proiect de decizie elaborat de institutie.
Documentul, prezentat spre consultare, stabileste ca persoanele fizice care vor deveni furnizori de servicii postale vor beneficia de aceleasi drepturi ca si companiile care opereaza deja in acest sector.
La...   (213 afisari)
Guvernul sparge "pusculita" de Sarbatori
Pentru prima data in acest an, in octombrie surplusul bugetar a depasit 2% din Produsul Intern Brut (PIB), dupa ce, la finele lunii septembrie, Ministerul Finantelor a raportat un excedent de 1,7% din PIB.
Practic, autoritatile ar trebui sa cheltuiasca peste 4 miliarde de euro pana la finele anului,...   (546 afisari)
Grawe interesata de pensii
-- Grawe Romania, companie specializata in asigurari de viata, si-a propus sa intre si pe segmentul pensiilor private in 2007.
Compania va investi, pana la finele anului 2008, cel putin cinci milioane de euro in domeniul imobiliar. Directorul general al grupului austriac, Othmar Ederer, a explicat ca randamentul investitiilor imobiliare in Romania este de 10%, dublu fata de media pietei europene, motiv pentru care Grawe a investit 7,5 milioane de euro pentru a cumpara o...   (204 afisari)
Oferta Cuprom pentru RTB Bor
-- Compania romana Cuprom si alte patru grupuri au depus oferte angajante pentru achizitia firmei de minerit RTB Bor, din Serbia, a anuntat agentia sarba de privatizare, citata de Reuters.
Ceilalalti patru ofertanti sunt compania cipriota Ama Ico, cu activitati pe segmentul comertului cu metale, Strike Force, cu sediul in Cipru, Simon Metallurgical Consortium, si un grup condus de East Point Holdings, companie cu capital sarb si sediul in Cipru. Pretul minim stabilit...   (103 afisari)
Stiri pe scurt
Intesa si Sanpaolo IMI fuzioneaza
Actionarii Intesa si Sanpaolo IMI si-au dat acordul pentru fuziunea celor doua banci italiene, care va conduce la formarea unui grup bancar gigant cu o valoare de piata de circa 70 de miliarde de euro, transmite Reuters. Fuziunea, una dintre cele mai mari tranzactii bancare din lume, va crea a sasea mare institutie financiara la nivel european. Intesa, a doua mare banca din Italia in functie de valoarea de piata, a oferit 3,115 actiuni pentru fiecare...   (187 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pilotul MiG-ului prabusit la Beliu lesinase (3617 afisari)
 Pomana pentru boss-ul de la Steilmann (2724 afisari)
 Cazul Litvinenko spre Prodi-KGB (2370 afisari)
 Vaca de muls (2284 afisari)
 Trafic de arme prin Bulgaria (2271 afisari)
 Iliescu, Vadim si Paunescu, nominalizati de Tismaneanu drept sprijinitori activi ai comunismului (1384 afisari)
 Seara lui Mos Nicolae (647 afisari)
 PNL si PD si-au desemnat ocupantii portofoliilor "vacantate" de conservatori (110 afisari)
 Yoko Ono a acordat Premiul Turner unui pictor abstract (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01630 sec.