Ziua Logo
  Nr. 3778 de sambata, 11 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Un spectacol maghiar da clasa Romaniei
In mod ciudat si paradoxal, teatrul e singurul domeniu in care ungurii si romanii par sa aiba o parere foarte buna unii despre ceilalti (si foarte proasta despre ce se intampla in propria ograda): maghiarii apreciaza la superlativ scoala romaneasca de regie si fizicalitatea spectacolelor de la noi, iar...   (872 afisari)      3 comentarii
"Omul cu tichie albastra" se intoarce la Sibiu
Dupa 58 de ani, cele 19 picturi din colectia istorica a Muzeului National Brukenthal s-au intors la Sibiu. In prezenta lui Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor si a lui Sergiu Anghel, Comisar Guvernametal al programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007" a reprezentantilor mass-media si a autoritatilor locale, ieri, la Muzeul Brukenthal din Piata Mare a Sibiului tablourile au fost prezentate, urmand sa fie vizitate de public incepand...   (224 afisari)
Media Culpa
-- Ori jurnalism, ori PR !
In saptamana PR-ului romanesc organizata recent s-a pus din nou problema eticii in practicarea meseriilor atat de conectate una una cu cealalta, jurnalismul si relatiile publice. Ce "vindem" publicului, informatii, relatari, opinii corecte si echilibrate, sau vindem informatii, relatari si opinii spectaculos impachetate, laudate si descantate, cu alte cuvinte campanii de promovare sub camuflaj, ar fi una dintre intrebarile cu care incepe judecata etica.
Oricum...   (103 afisari)
"Serile de vineri" se muta sambata
Derulat inca de la lansare in fiecare zi de vineri, proiectul Muzeului National al Literaturii Romane si al ArCuB "Serile de poezie si muzica - Poetii orasului Bucuresti" se muta, incepand de maine, sambata. Primul recital dintr-o seara de sambata in spatiul Cafenelei "La Muzeu" ii este rezervat Constantei Buzea si "Netraitelor" sale. Amfitrion Traian T. Cosovei. (L.D.)   (56 afisari)
"Omul cu tichie albastra" se intoarce la Sibiu
Dupa 58 de ani, cele 19 picturi din colectia istorica a Muzeului National Brukenthal s-au intors la Sibiu. In prezenta lui Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor si a lui Sergiu Anghel, Comisar Guvernametal al programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007" a reprezentantilor mass-media si a autoritatilor locale, ieri, la Muzeul Brukenthal din Piata Mare a Sibiului tablourile au fost prezentate, urmand sa fie vizitate de public incepand...   (79 afisari)
O carte pe zi
Cum citim literatura rusa
Intre 1948 si 1959 Vladimir Nabokov tinea la Universitatea Cornell din Statele Unite, pe langa obisnuitele cursuri de literatura europeana, un modul special consacrat autorilor rusi, urmarind sa-si familiarizeze studentii cu adancimile nuantate, de multe ori imperfect redate in traduceri, ale confratilor sai. Expunerile erau gandite sub forma eleganta a unor eseuri de autor, care se deschideau cu discrete trucuri de captare, de multe ori legate de receptarea...   (257 afisari)      8 comentarii
Bourdelle interactiv
Expozitia de sculptura "Antoine Bourdelle (1861-1929) vector al modernitatii. Bucuresti-Paris, o prietenie franco-romana" constituie in aceasta luna cadrul de desfasurare al mai multor manifestari pentru public organizate de Sectia Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale - traseele interactive, programele pentru familii sau programele pentru publicul adult - derulate de Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR). Concret, in acest caz exista patru tipuri de trasee adaptate...   (59 afisari)
Actuale
Despre adevar
Cu ani in urma, deja destui ca sa spunem si multi, urmaream o emisiune la FRANCE 1, moderata de prestigiosul jurnalist Patrick Poivre d'Arvor, avandu-i ca invitati pe nu mai putin faimosii oameni politici si distinsi scriitori, presedintele Cehoslovaciei la acea data, Vaclav Havel si fostul candidat la presedintia republicii Peru, Mario Vargas Llosa. Care tocmai pierduse alegerile in favoarea unui demagog stangisto-populist, japono-peruanul Alberto Fujimori. Discutia era purtata...   (323 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Modelul cultural austriac
Eva Kolm, consultant pe proiecte in cadrul institutiei KulturKontakt din Viena (Austria), va sustine luni, 13 noiembrie, incepand cu orele 10.00, la Muzeul National de Arta al Romaniei o conferinta si un atelier destinate specialistilor in educatia muzeala a caror tema este "Modelul austriac de mediere culturala". Pe de o parte vor fi prezentate proiecte desfasurate de KulturKontakt care au avut drept scop integrarea, prin activitati educative sau culturale,...   (119 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Despre evrei si palestinieni la ora de dirigentie (2813 afisari)
 Senatul SUA va fi condus de un mormon (2543 afisari)
 Rusia si Georgia in prag de conflict militar (2530 afisari)
 Copiii lui Renault (2237 afisari)
 Minciuni si santaj la "Evenimentul zilei" si "Blick" (2181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09994 sec.