Ziua Logo
  Nr. 3775 de miercuri, 8 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Chirita-n Israel
In aceasta saptamana, Opera Comica pentru Copii (OCC) se afla in turneu in Israel unde sustine spectacole in mai multe orase, printre care Tel Aviv si Haifa. Spectacolul prezentat este "Coana Chirita", OCC punand in scena, cu Stela Popescu in rolul principal, ofertantul text al lui Vasile Alecsandri si mai precis o adaptare dupa "Chirita in provincie", pe muzica lui Al. Flechtenmacher. In anumite momente spectacolul depaseste pragul de intelegere al publicului tinta (de la 5 la...   (164 afisari)      1 comentariu
"In umbra lui Mozart"
Multe personalitati ale culturii universale, pentru care 2006 a fost un an jubiliar, au avut parte, se pare, de celebrari mai modeste, fiind pusi in umbra marelui "sarbatorit" - W.A. Mozart. Pornind de la aceasta idee, galeria "mel contemporary" din Viena a invitat zece artisti consacrati pentru a organiza o expozitie sub genericul "In umbra lui Mozart". Cateva piese centrale apartin sculptorului de origine romana Virgilius Moldovan, care prezinta sub forma unor giganti din...   (106 afisari)      1 comentariu
O seara cu Cehov, o alta cu Brecht
Astazi (de la ora 18.30) si maine (de la ora 21.00), la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, Festivalul National de Teatru prezinta publicului bucurestean spectacolul "Ivanov", de A.P. Cehov, in regia lui Ascher Tamas, productie a Teatrului "Katona Joszef" din Budapesta. Ascher, unul dintre regizorii importanti ai "mainstream"-ului teatral al Ungariei de azi, vine in Capitala cu o versiune contemporaneizata a piesei cehoviene: "Cel mai mult ma intereseaza relatiile...   (62 afisari)      1 comentariu
O carte pe zi
Nichita Danilov in articole si interviuri
Daca inainte de 1989 "profesiunea" lui Nichita Danilov era poezia, dupa Revolutie s-a angajat pe toate fronturile in "batalia" literara. Scrie in continuare poezie (publica, in medie, un volum la doi ani), dar si proza scurta, romane, pamflete politice, articole de opinie sau prilejuite de aparitia unor carti mai de suprafata. Acorda interviuri. Din genurile cele din urma, alcatuieste volumul "Capete de rand", publicat anul acesta la Editura...   (77 afisari)
Metal Art la Hilton Art Club
Hilton Art Club gazduieste luna aceasta expozitia de Metal Art a artistei Diana Hellene Neagu, absolventa, in anul 1999, a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti. A avut expozitii personale si de grup, atat in tara, cat si in afara, la Roma, Venetia sau Atena si a creat de asemenea scenografia multor spectacole de teatru, ceea ce si-a pus amprenta si asupra lucrarilor expuse acum la Hilton. Lucrand cu trei materiale, alama, cupru si lemn, artista reconstruieste...   (45 afisari)
Revista presei culturale
"Realitatea evreiasca", an L, nr. 259-260 (1059-1060), 16 sept.-15 oct. 2006 (23 elul 5766-23 zisrei 5767, editata de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Bucuresti, redactor-sef: Dorel Dorian, 24 pag.
Publicatie a evreilor din Romania, "Realitatea evreiasca" se afla la jubileu, iar actualul numar acopera sfarsitul de an evreiesc 5766 de la facerea lumii si inceputul noului an 5767; seria noua (inceputa in 1995 - de la nasterea lui Christos) implineste 12 ani....   (146 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Sa mai numaram odata gruparile din Partidul Liberal
Subiectul nu este nou, am mai aratat in numerele noastre trecute cate grupari sunt in partidul liberal. O facem si de data asta, nu de alta dar poate au mai aparut si altele, daca nu, poate se intampla, caci pe scena politica romaneaca totul este posibil. Acum cativa ani s'a format noua grupare liberala "Prin noi insine" asemanatoare gruparilor H si "Pareri libere".
Dupa infiintarea gruparii H, noi am preconizat...   (57 afisari)
Stiri pe scurt
Africa de Sud dupa Apartheid
Fotograf profesionist nascut (in 1962) la Cape Town (Africa de Sud), Mark Oostendorp - acum rezident in tara noastra - va expune, incepand de luni (6 noiembrie) la Centrul de Informare ONU pentru Romania. Expozitia contine o panorama a vietii din Africa de Sud dupa caderea Apartheidului, asa cum este ea acum: magnifica, plina de sperante, plina de bogatii spirituale si de diversitate. Fotografiile capteaza si sarbatoresc diversitatea oamenilor si a traditiilor...   (66 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cand Liviu Turcu se uita in oglinda, il vede pe Ioan Talpes (3172 afisari)
 Scoateti microfilmele! (2281 afisari)
 Tariceanu ii intinde mana lui Stolojan (2067 afisari)
 "Vulturii" razboiului dau vina pe Bush (1833 afisari)
 Pe picior de plecare (1541 afisari)
 Civic Media, decisa sa prinda Musca (30 afisari)
 Democratii americani sarbatoresc victoria in alegeri (22 afisari)
 Adrian Nastase contraataca (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01614 sec.