Ziua Logo
  Nr. 3772 de sambata, 4 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Bucuresti in Festival
A 16-a editie a Festivalului National de Teatru se deschide astazi cu expozitia Helmut Sturmer care va fi vernisata in foaierul Salii Mari a Teatrului National din Bucuresti. Panourile cu schite colaje si fotografii, mastile folosite in spectacolul "Poveste de iarna" de William Shakespeare, (regia Silviu...   (103 afisari)
Media Culpa
Jurnalismul parsiv
La o conferinta organizata in aceste zile la Budapesta de EBU - uniune a audiovizualului european, Miklos Harasti reprezentant al OSCE pe tema libertatii presei spunea ca lipsa de independenta a mediilor publice le arunca fie in bratele ratingului, fiindca ele trebuie sa se bata cu televiziunile comerciale...   (158 afisari)
Regizorul David Esrig, Cetatean de Onoare
Cu doua zile inainte de debutul Festivalului National de Teatru, consilierii municipali i-au conferit regizorului David Esrig titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti, la solicitarea actorului Romeo Pop, presedinte al Comisiei pentru Cultura din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. A XVI-a editie a Festivalului National de Teatru, organizata de Ministerul Culturii si Cultelor, UNITER si Primaria Capitalei, incepe astazi, iar...   (80 afisari)
Pianul Dorinei Crisan Rusu canta in ceruri
Joi la pranz, la inmormantarea Dorinei Crisan Rusu a plouat. Cei care au condus-o pe ultimul drum pe marea compozitoare de muzica de teatru au strabatut in tacere Cimitirul "Petru si Pavel", pe o vreme care parea sa spuna cat de rau i-a parut Dorinei ca pleaca, in ciuda grelei suferinte ce i-a precedat...   (250 afisari)      1 comentariu
"PocKet" pentru tineri artisti
Teatrul National Timisoara (TNT) anunta lansarea concursului de proiecte, in cadrul programului "PocKet", initiat in parteneriat cu Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National (DCCPCN) a judetului Timis, al carui loc de desfasurare urmeaza sa fie Sala PocKet, aflata in noul sediu al DCCPCN, un spatiu neconventional, de dimensiuni reduse, adaptat artelor spectacolului.
Programul are ca scop promovarea dramaturgiei contemporane, romanesti si universale,...   (48 afisari)
Actuale
Papagalul lui Barnes
In ultimul an, pe langa alte nepasiuni, sa le zicem asa, legate de contingent si paienjenisul de mizerii-fericiri-de-o-clipa, consumate rapid, ce vin unele dupa altele, de nu mai avem timp nici sa le analizam si apoi sa luam ''deciziile'' corecte, am facut o pasiune pentru scriitorul britanic Julian Barnes. Care si el a fost "short-listed" - adica a ajuns pe lista finala a candidatilor la Premiul Nobel de anul acesta. Nu l-a obtinut, dar ar mai avea timp, este nascut...   (141 afisari)
Stiri pe scurt
Filarmonica "Enescu" la Atena
Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti, dirijata de catre Cristian Mandeal, se afla in turneu in capitala Greciei. Luni (6 noiembrie) aceasta va concerta in Sala Megaron din Atena, solist fiind Aris Garoufalis. Programul cuprinde in totalitate lucrari scrise de Serghei Rachmaninov ("Vocaliza", "Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra" si "Simfonia nr. 2"). Artistii romani le sunt destul de bine cunoscuti melomanilor greci....   (119 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fratia se infunda (4556 afisari)
 Romania are primul amiral din istoria armatei (2651 afisari)
 Crocodilul lacrimogen (2158 afisari)
 Scaletchi: fugar, erou, escroc (1677 afisari)
 Cadou de ziua lui Basescu (1595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02760 sec.