Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Romania, fara muncitori calificati
Autoritatile trebuie sa majoreze salariul minim pentru a limita migrarea fortei de munca, intrucat o serie de domenii se confrunta cu lipsa de lucratori calificati, ceea ce poate provoca efecte negative asupra evolutiei economice si a competitivitatii, spun reprezentantii firmelor mici si mijlocii. "Guvernul trebuie sa mareasca salariul minim pe economie, pentru a putea mentine forta de munca in tara. Nu mai avem cu cine sa lucram si sa fim competitivi pe piata",...   (593 afisari)      12 comentarii
Petrom, Orange si Vodafone sunt cele mai profitabile firme romanesti
Cele mai profitabile firme romanesti au fost in 2005 Petrom, Orange Romania si Vodafone Romania, cu un castig brut cumulat de 3,8 miliarde lei (1,05 miliarde euro), potrivit unui clasament realizat de Consiliul National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), informeaza Mediafax. Petrom a inregistrat anul trecut un profit brut de 1,683 miliarde de lei (464 milioane de euro), locurile urmatoare fiind ocupate de...   (225 afisari)
Banii de la UE aterizeaza dupa 6 luni
Romania nu va putea beneficia de fonduri structurale in primele sase luni ale anului viitor, deoarece nu au fost finalizate procedurile de accesare a programelor postaderare, a declarat, ieri, ministrul de stat pentru activitatile din domeniul mediului de afaceri si IMM, Bogdan Pascu, citat de Mediafax. "Programele si normele de aplicare prin care se vor derula fondurile structurale urmeaza sa fie finalizate pana la jumatatea anului viitor, urmand sa fie operationale...   (262 afisari)      1 comentariu
Erste Bank amana oferta pentru actiunile salariatilor BCR
Erste Bank a amanat cu doua saptamani trimiterea ofertei de cumparare a actiunilor detinute de salariatii Bancii Comerciale Romane (BCR), a declarat, ieri, pentru Mediafax, Hana Cygonkova, purtatorul de cuvant al bancii austriece pentru Europa Centrala. "Intarzierea a fost determinata de faptul ca documentatia nu a fost definitivata. Sunt multe considerente legale care trebuie luate in calcul", a spus Cygonkova. Conditiile de achizitionare...   (199 afisari)
Stiri pe scurt
Trecem la ora de iarna
In zorii zilei de maine, 29 octombrie, se revine la ora de iarna, ora 4 devenind ora 3. Ziua de duminica va avea 25 de ore, ceea ce inseamna o ora in plus de somn. Orarul avioanelor, trenurilor, birourilor, magazinelor sau spectacolelor nu va fi afectat. "A trecut mai bine de o luna de la echinoctiul de toamna (23 septembrie) si ne apropiem de cel de iarna (22 decembrie), asa ca Soarele urca din ce in ce mai putin pe cer iar zilele sunt tot mai scurte",...   (647 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01222 sec.