Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Regele Lear" sau nebunul care-l conduce pe orb
Lear al lui Gabor Tompa are, la Cluj, mult sub varsta cu care ne-au obisnuit anterioarele montari (a caror memorie e destul de slaba, caci nici un spectacol de prim-plan cu aceasta piesa shakespeariana n-a fost pus in scena in ultimii ani), si departe de a fi un batran senil, e un barbat in puterea varstei, resimtind puternic tratamentul de copil fara minte la care-l supun fiicele inzestrate de el insusi cu intreg regatul. Povestea pe care-o spune...   (184 afisari)
Media Culpa
Sexul vinde. Cine cumpara?
Sub acest generic a lansat editura Tritonic o carte cu sanse de a deveni celebra si la noi asa cum a devenit mai intai in SUA, apoi in Europa. Cartea despre aventura mass- media "de la reprimare la obsesie" se numeste "Sexul vinde" si este scrisa de americanul Rodger Streitmatter, care si-a pus intrebarea ce s-a petrecut cu societatea, cu mass-media si cu gustul publicului in ultima jumatate de veac, incat a trecut de la pudibonderie si tabu la obsesia temelor...   (279 afisari)
Susanne Kastner invita Germania la Sibiu
"Dorinta mea cea mai mare este ca multi dintre colegii mei (membri ai Parlamentului german - n.r.) sa viziteze Sibiul anul viitor. Klaus Johannis, primarul de origine germana al Sibiului, va va prezenta un oras deschis, modern si totusi istoric. Noi, germanii, ar trebui sa apreciem aceste lucruri, ratificand tratatul de aderare cu o larga majoritate", a afirmat Susanne Kastner, vicepresedinta Bundestag-ului, in plenul Parlamentului german, cu ocazia ratificarii...   (91 afisari)
Trio pentru Mozart si Schumann
Humanitas Multimedia a editat de curand un "Romanian piano trio" - Alexandru Tomescu (vioara), Horia Mihail (pian) si Razvan Suma (violoncel) - pentru a le oferi iubitorilor de muzica "Trio nr. 4 in do major, K. 548" de Mozart si "Trio nr. 2 in fa major, Op. 80" de Schumann. "Violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Razvan Suma sunt tineri solisti, laureati ai numeroase competitii nationale si internationale, tineri muzicieni ce evolueaza...   (54 afisari)      1 comentariu
Noi aparitii la Editura Compania
Editura Compania a lansat de curand volumul de "povestiri din secolul trecut" al Adrianei Bittel, "Cum incarunteste o blonda". Culegerea de fata cuprinde textele din volumul "Iulia in iulie" si din "Somnul dupa nastere", ordonarea insa fiind noua astfel incat se reconfigureaza o carte de sine statatoare. "Lumea anilor '80, cu multe din cotloanele sale in care mai palpaia, umila si totusi salbatica, viata. Nu doar cea intima, cu izvoare personale si notatii minimaliste,...   (98 afisari)
Stiri pe scurt
Bascalia in fel si chip
Ultimul invitat din aceasta luna al Conferintelor de la Teatrul National este poeta, eseista si publicista Ana Blandiana. Pentru intalnirea de duminica, 29 octombrie, cu publicul ei, Otilia Coman (pe numele adevarat) a ales ca tema de discutie "Bascalia la romani, de la aparare la sinucidere". Conferinta va incepe la orele 11.00, in Sala Atelier a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti. (L.D.)
Interferente de sambata
De la orele 19.00, in aceasta...   (197 afisari)
     2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01218 sec.