Ziua Logo
  Nr. 3765 de vineri, 27 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Filmul britanic la Bucuresti
A XI-a editie a Festivalului Filmului Britanic, care incepe astazi, in Capitala, are de asta data o structura de caravana: peste 20 de filme vor fi prezentate in patru orase, in parteneriat cu retelele locale de distributie de film - pe langa Bucuresti, si la Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, data si locul urmand sa fie confirmate ulterior.
Selectia de filme facuta de criticul Mihai Chirilov cuprinde filme de lung si scurtmetraj, documentare, toate produse in ultimii...   (87 afisari)
Satele sasesti in atentia lumii intregi
Dr John Akeroyd, botanist si scriitor, este autorul volumului "Peisajul istoric al satelor sasesti din sudul Transilvaniei" lansat recent de Editura Humanitas. "Aceste peisaje sunt istorice, insa nu si invechite. Dimpotriva! Alte tari europene fac mari eforturi pentru redobandirea acestui tip de peisaje ce reprezinta o resursa economica durabila atat pentru localnici, cat si pentru intreaga tara", a precizat Danut Apetrei, secretar de stat in Ministerul Agriculturii,...   (260 afisari)
Actuale
Nicolae Manolescu, VIP sau SCRIITOR?
Am recitit si reamintit in multe cazuri, cu frenezie, participare, si, de ce nu, o anume voluptate, textele criticului literar Nicolae Manolescu, selectate si adunate intr-un recent volum cu adresa fixa: "Teme franceze" (Editura ICR, 2006). Sub sigla - si, in mod cert, fondurile alocate - francofoniei recent consumate la Bucuresti, sunt stranse laolalta texte desprinse din celelalte volume de "Teme" manolesciene. Ce, deja, aglutinasera mai vechile texte...   (215 afisari)      1 comentariu
A aparut revista SpectActor
Primul numar al publicatiei SpectActor, revista de cultura si informatie teatrala editata de Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, a aparut in aceasta toamna odata cu deschiderea stagiunii 2006-2007. "Revista SpectActor isi propune sa reflecte viata teatrului craiovean, dar, atenta la noutatile care apar permanent, si pe cel national si european, in datele lui profunde", isi prezinta intentiile in editorial Mircea...   (76 afisari)
"Buna seara, domnule Andersen!"
Miercuri, 25 octombrie, la Sala Studio a Teatrului Ion Creanga din Bucuresti a avut loc prima reprezentatie a spectacolului "Buna seara, domnule Andersen!". Montarea este rezultatul colaborarii dintre Alexandrina Halic si Alexandra, o fetita pentru care visul de a urca pe scena alaturi de o mare actrita a devenit realitate. Alexandra interpreteaza rolul Almei, o fetita pasionata de pian si de povestile scriitorului Hans Christian Andersen, rolul doicii apartinandu-i...   (64 afisari)
Expozitie Dali-Klimt-da Vinci la domiciliu
Trei titani ai culturii universale. Trei personalitati puternice. Trei artisti inegalabili. Trei stiluri diferite. Trei nume bine cunoscute. Salvador Dali, Gustav Klimt, Leonardo da Vinci. Primul, unul dintre cei mai importanti suprarealisti. Cel de al doilea, fondatorul Secession-ului, art nouveau-ul vienez. Al treilea, dar nu cel din urma, personificarea omului renascentist. Fiecaruia Editura Humanitas i-a dedicat un album pe care l-a introdus pe piata...   (159 afisari)      1 comentariu
Adio, Ion Pomponiu
Discret si delicat, asa cum a si trait, a plecat dintre noi pictorul si profesorul Ion Pomponiu. Absolvent al Academiei de arte frumoase din Iasi, membru al Uniunii Artistilor Plastici, a desfasurat o sustinuta activitate profesionala, semnand tablouri situate de fiecare data de catre colegi sau iubitorii de arta, in descendenta celor mai valoroase traditii ale picturii moderne romanesti. Dotat cu un simt de observatie si, mai ales, cu un humor de factura speciala, a fost antrenat...   (133 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Scurte stiri externe
Un protest german la Praga
PRAGA ( Rador). Legatia Germaniei a protestat in mod energic impotriva faptului ca in scolile cehe din Brunn si din alte localitati se canta un cantec injurios fata de cancelarul Adolf Hitler. Unii institutori au dictat chiar textul acelui cantec in caietele de scoala. Deasemeni, cantecul a fost cantat in ultimul timp de soldatii aflati in mars si de sokoli la ultimele serbari.
Legatiunea Germaniei a rugat pe...   (69 afisari)
Stiri pe scurt
Jurnal de palat
Cea mai noua aparitie (in afara colectiilor) la Editura Curtea Veche este jurnalul unei tinere care a petrecut 12 ani in preajma Printului Charles. "<<Jurnalul meu la Palat>> este o incursiune, deosebit de agreabila, in culisele vietii duse de familia regala britanica, intreprinsa de o tanara care, dusa de val, ajunge sa lucreze pentru Printul Charles si ramane langa el timp de 12 ani", marturiseste autoarea, Sarah Goodall. Sarah Goodall a lucrat ca secretara pentru...   (94 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Razboi la export (4178 afisari)
 Ce face comisarul nostru european? (2594 afisari)
 Israelul a atacat Germania in apele Libanului (2552 afisari)
 Ivanciuc recunoaste: a turnat si a fost platit pentru note (2431 afisari)
 Ce taxe locale platim in 2007 (1643 afisari)
 Test titlu (11 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.05129 sec.