Ziua Logo
  Nr. 3760 de sambata, 21 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Arta nu se face la muzeu: fata-n fata cu artistii
Intre 14 octombrie si 16 noiembrie, editia a II-a a Bienalei Tinerilor Artisti (a carei tema e AWOL - "Absent Without Leave") prezinta instalatia de lemn si gips "Non in musaeo fit ars", de Tobias Sternberg, si o serie de sesiuni "one-to-one" programate de "add - business chance on art" in cadrul Bienalei.
"Non in musaeo fit ars", titlul latin al proiectului "Art is Not Made in Museums" ("Arta nu se face in muzee"), sintetizeaza ideea lucrarii...   (144 afisari)
     1 comentariu
Media culpa
Rapirea frumoasei Elena si mitologiile media
Cea mai noua bomba detonata in auzul presei este planul de rapire a mezinei presedintelui Traian Basescu de catre teroristul Hayssam, scapat de sub nasul tuturor serviciilor de veghe in conditii neelucidate. Asadar apare un misterios martor protejat si arunca pe piata lacoma de senzatii tari a presei de tranzitie o poveste cu iz mitologic: rapirea frumoasei Elena. Ce trust de presa ar rezista sa nu faca din aceasta un "story", cum se spune...   (159 afisari)
55 de ani austriaco-romani
In 1951 lua fiinta la Viena Societatea Austriaco-Romana care s-a axat inca de la inceputuri in special pe legaturile culturale dintre cele doua tari. Activitatea sa a debutat cu doua evnimente comemorative dedicate lui Mihai Eminescu (1951) si lui Ion Luca Caragiale (1952). Pentru a sarbatori cei 55 de ani de la inaugurare, societatea a organizat pe 18 octombrie o intalnire cu presa, gazduita de Colectia de Muzica a Bibliotecii orasului Viena, in prezenta noului presedinte,...   (76 afisari)
Festival la Sibiu
"Jazz and More"
In plin decor autumnal, viitoarea Capitala culturala europeana, care traieste intens, la acest fine de an 2006, febra avatarurilor edilitare spectaculoase, ca un burg demn de noul mileniu, a gazduit timp de trei seri consecutiv (13-15 octombrie) cea de a doua editie a Festivalului International "Jazz and More", derulat in doua locatii: una principala, somptuoasa Sala Thalia, unde au avut loc, cu incepere de la ora 19, recitalurile propriu-zise, si una de continuare...   (104 afisari)
Actuale
Un carturar transatlantic: Andrei Brezianu
Se inmultesc cartile care apar pe piata editoriala romaneasca abordand subiecte cu si despre americani. La o repede ochire, dupa Baudrillard si foarte anti-ul Naom Chomsky, dupa "Obsesia antiamericana" a prestigiosului J.-F. Revell si "Vin americanii" a cercetatorului roman Bogdan Barbu, iata ca un nume de prestigiul lui Andrei Brezianu se adauga celor care sunt interesati, pro sau contra, de ce e "la America". Un elegant volum pus sub titlul...   (232 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Probleme cu inima?
Va trateaza Plesu la TNB. Maine, de la orele 11.00, in Sala Atelier. Personalitate de varf a contemporaneitatii (istoric de arta, filosof, om politic), Andrei Plesu a ales sa le vorbeasca celor prezenti la Teatrul National "Despre inima". Bucuresteanul Andrei Plesu s-a nascut in 1948. Este absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", sectia Istoria si Teoria Artei (1971). Este rector al Colegiului Noua Europa din Capitala si membru al CNSAS....   (200 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falsul doctor Sorin Antohi (3681 afisari)
 George DAMIAN: Budapesta s-a suit in trenul de Moscova (3304 afisari)
 Scandalul mostenirii Delavrancea (3009 afisari)
 Zau?!... (2885 afisari)
 Pariul ZIUA (2420 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02058 sec.