Ziua Logo
  Nr. 3740 de joi, 28 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Ajutor de caldura
Familiile si persoanele singure cu venituri reduse, ale caror locuinte sunt racordate la sistemului centralizat de furnizare a energiei termice, vor beneficia in perioada de iarna 2006-2007 de ajutoare lunare de incalzire calculate prin compensarea procentuala a valorii efective a facturii, in functie de venit. Pentru acordarea acestor ajutoare de incalzire, Guvernul a aprobat ieri, normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea...   (1105 afisari)
Ghid national pentru sange
Centrele de transfuzie sanguina se confrunta deseori cu situatii in care pentru acelasi tip de interventie chirurgicala, specialistii solicita cantitati diferite de sange, a declarat, ieri, potrivit NewsIn, directorul Institutului National de Hematologie, dr. Florentina Vladareanu. "Nu stiu care sunt criteriile prin care pentru acelasi timp de interventie apar diferente foarte mari intre solicitarile pe care le fac medicii de la diferite centre medicale. Se intampla adesea...   (153 afisari)
Clasificarea spitalelor publice
Potrivit unui proiect de ordin privind clasificarea spitalelor publice din reteaua Ministerului Sanatatii, spitalele publice vor fi clasificate dupa trei criterii: localizare, specificul patologiei pe care o trateaza si forma de invatamant si cercetare stiintifica medicala pe care o desfasoara. Astfel, din punct de vedere teritorial, vor exista spitale regionale, judetene si locale (municipale, orasenesti, comunale). Dupa criteriul patologiei tratate vor exista spitale...   (330 afisari)
Expertize medicale mai scumpe
Ministerul Sanatatii Publice (MSP) propune modificarea tarifelor pentru efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale, corespunzator evolutiei indicelui preturilor de consum. Potrivit art.35 din OG 1/2000 privind organizarea activitatii si functionarea institutiilor de medicina legala, republicata in noiembrie 2005, tarifele pentru efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale se stabilesc prin HG. Pana in prezent,...   (430 afisari)
Azil de noapte francofon
Primarii francofoni fac cadou bucurestenilor un azil de noapte pentru oamenii strazii, Adriean Videanu semnand, ieri, impreuna cu presedintele Asociatiei Internationale a Primarilor Francofoni (AIMF), Bertrand Delanoe, conventia de finantare. Terenul pe care va fi construit asezamantul este situat in strada Scarlat Varnav nr. 30 si a fost atribuit, in aceasta vara, Asociatiei Samusocial din Romania, de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Adapostul de noapte...   (166 afisari)      1 comentariu
Mai multe antidiabetice orale in farmacii
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a negociat la nivel national cu o serie de producatori si importatori de medicamente antidiabetice orale acoperirea, de catre acestia, a diferentei dintre pretul de referinta si cel de vanzare a produselor farmaceutice respective. In acest fel, incepand cu 1 octombrie a.c., bolnavii vor putea avea acces fara plata atat la medicamentele gratuite din vechiul program national de diabet, cat si la o serie de echivalente...   (89 afisari)
Stiri pe scurt
Catane voluntare
Recrutarea si selectia pentru efectuarea serviciului militar in calitate de soldat si gradat vor fi organizate pe baza de voluntariat, conform unei hotarari aprobate ieri de Guvern. Institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala vor avea, pe timp de pace, un sistem propriu de promovare a profesiei militare si o baza proprie de date privind evidenta persoanelor care opteaza sa urmeze o astfel de cariera. La finele anului trecut, Executivul...   (262 afisari)
  2006-08-18 15:00 
Coruptia - cea mai mare nemultumire a romanului
Agentia pentru Strategii Guvernamentale a publicat rezultatele unui sondaj conform caruia principalele nemultumiri ale cetatenilor in ceea ce priveste activitatea guvernului sunt legate de reducerea coruptiei, sanatate, agricultura si locurile de munca.
81% din populatie se declara foarte nemultumita (34%) sau nemultumita (47%) de activitatea guvernului in combaterea coruptiei. Sanatatea ocupa locul doi, 78% dintre respondenti fiind foarte nemultumiti...   (127 afisari)
  2006-08-22 14:23 
   (33 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sambata se stabilesc hotarele Republicii Secuiesti (3761 afisari)
 A cazut capul Vrancei (2198 afisari)
 "Felix" arunca hartii in Monica Macovei (1959 afisari)
 PNL ar lasa Puterea (1691 afisari)
 Alianta DA, sparta de Europa (1619 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01376 sec.