Ziua Logo
  Nr. 3740 de joi, 28 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Basescu explica absenta Libanului
Presedintele Traian Basescu a dorit, ieri, sa inlature orice confuzie cu privire la reprezentarea Libanului la Sommet-ul Francofoniei, care debuteaza astazi, la Palatul Parlamentului, apreciind ca a procedat corect, expediind invitatia la manifestare pe adresa premierului Fouad Siniora si nu pe cea omologului sau de la Beirut, Emile Lahoud. "Pentru a nu exista nici o confuzie, va pot informa ca am transmis invitatia primului ministru al Guvernului libanez si consider...   (1318 afisari)      6 comentarii
"Dupa 20 de ani, am gasit o Romanie noua"
Prezent in Romania la Sommet-ul Francofoniei gazduit, zilele acestea, la Bucuresti, premierul Quebec-ului, Jean Charest, a sosit in tara noastra, inca de sambata trecuta, precedandu-si participarea la lucrarile reuniunii de o vizita consacrata problemelor bilaterale. Cu acest prilej, Jean Charest a acordat un interviu ziarului ZIUA.
Domnule prim-ministru, conduceti o importana delegatie a Quebec-ului in Romania. Acordati, deci, o mare importanta Sommet-ului...   (1046 afisari)
     4 comentarii
Apel templier pentru Catedrala Sfantul Iosif
Marele Priorat Magistral al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim (O.S.M.T.H.) sustine demersurile facute de Arhiepiscopia Romano-Catolica pentru stoparea lucrarilor la edificiul Cathedral Plaza din vecinatatea Catedralei Sfantul Iosif, din Bucuresti, sustine un comunicat al O.S.M.T.H. "Fideli principiilor afirmate de O.S.M.T.H., Cavalerii si Doamnele Templului din Marele Priorat Magistral al Romaniei fac apel catre toate oficialitatile...   (704 afisari)
Ucraina cere aplicarea planului Iuscenko la Transnistria
Ucraina a avertizat asupra impunerii unei solutii dictate din afara in privinta independentei provinciei Kosovo, apreciind ca un astfel de mecanism ar crea riscul unei destabilizari in Balcani, precum si un precedent periculos in Europa si in intreaga lume. Intr-un discurs rostit in fata Adunarii Generale a ONU, ministrul de externe al Ucrainei, Boris Tarasiuk, a afirmat, citat de BBC, ca, deja, in spatiul ex-sovietic se invoca tentativele...   (778 afisari)
Premierul ungar si-a facut mea culpa
Dupa aproape doua saptamani de la protestele izbucnite la Budapesta, premierul socialist ungar Ferenc Gyurcsany si-a prezentat, ieri, in mod public scuze pentru ca a mintit populatia ungara asupra programului economic de austeritate, subliniind insa necesitatea continuarii lui, transmite Rompres. "Noi credem ca curajul de a face anumite lucruri este mult mai important decat necesitatea de a le spune. Eu nu cred ca oamenii, alegatorii nostri, inteleg un discurs...   (519 afisari)      3 comentarii
Stiri pe scurt
Putin, la ultimul mandat
Comisia electorala centrala rusa a respins, ieri, ideea unui referendum privind posibilitatea ca presedintele rus Vladimir Putin sa obtina un al treilea mandat la sefia statului, informeaza Reuters. Intrebarea "Sunteti de acord cu faptul ca o persoana sa poata ocupa postul prezidential mai mult de doua mandate consecutive", initaitiva lansata de un grup de initiativa regional a fost declarata "contrara Constitutiei", a precizat un purtator de cuvant. Constitutia...   (518 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sambata se stabilesc hotarele Republicii Secuiesti (3761 afisari)
 A cazut capul Vrancei (2198 afisari)
 "Felix" arunca hartii in Monica Macovei (1959 afisari)
 PNL ar lasa Puterea (1691 afisari)
 Alianta DA, sparta de Europa (1619 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01054 sec.