Ziua Logo
  Nr. 3740 de joi, 28 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
»  
A cazut capul Vrancei
Dupa 14 ani de domnie, baronul de Vrancea a fost detronat. Pesedistul Marian Oprisan a fost demis ieri de la sefia Consiliului Judetean. Eliberarea din functie a fost decisa intr-o sedinta extraordinara de consilierii judeteni ai PNL, PD, PNG si PC. Cei 10 reprezentanti ai PSD au absentat de la sedinta extraordinara. Oprisan a fost acuzat de prejudicii aduse Consiliului din cauza dosarelor la DNA, gestionarea frauduloasa a fondurilor, achizitionarea fara mandat a Complexului...   (2198 afisari)      20 comentarii
Sambata se stabilesc hotarele Republicii Secuiesti
Rezolutia Adunarii Nationale a Secuilor (ADS) ce s-a desfasurat, pe 18 iunie 2006, in localitatea harghiteana Ditrau a fost redactata de liderii autonomistilor. Rezolutia afirma principiile autodeterminarii interne a poporului secuiesc care se refera la enuntarea dreptului de a "declara dreptul la autodeterminare al poporului secuiesc, parte integranta a natiunii maghiare", la "stabilirea hotarelor provizorii ale Tinutului Secuiesc, cuprinzand scaunele...   (3761 afisari)      37 comentarii
"Nimic extraordinar nu se va intampla pe 1 ianuarie"
Prezentam mai jos extrase dintr-un interviu interesant acordat de presedintele Traian Basescu, marti, postului de radio Europa Libera si furnizat presei de Departamentul de Comunicare Publica al Presedintiei Romaniei.
Ce gandeste presedintele despre aprecierile si cerintele incluse in raportul Comisiei Europene?
Nu sunt nici sceptic, nici optimist. Sunt un analist rece - as spune - al realitatilor Romaniei. In primul rand as spune ca nu...   (1036 afisari)
     1 comentariu
Datoriile Romaniei la UE
Raportul Comisiei Europene prezentat, marti, la Strasbourg, contabilizeaza progresele inregistrate de Romania in drumul spre UE, atragand atentia asupra restantelor care au mai ramas de recuperat. Evaluarea Executivului comunitar detaliaza, totodata, masurile care ar putea fi aplicate in cazul neacoperirii deficientelor. Prezentam, in continuare, extrase din raport referitoare la domeniile-problema si la "masurile de acompaniere" a aderarii.
In domeniul reformei justitiei:
-...   (1222 afisari)
     2 comentarii
  2006-08-22 15:45 
Geoana: "Este un act de ostilitate impotriva cetatenilor romani!"
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat astazi ca incidentul petrecut in Golful Persic este un act de ostilitate la adresa platformei romanesti, un teritoriu national romanesc. Partidul Social Democrat (PSD) solicita presedintelui Basescu convocarea de urgenta a CSAT pentru a analiza situatia romanilor atacati in Golful Persic. "Este o situatie care trebuie sa devina o actiune de ajutorare imediata a romanilor si de clarificare...   (78 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sambata se stabilesc hotarele Republicii Secuiesti (3761 afisari)
 A cazut capul Vrancei (2198 afisari)
 "Felix" arunca hartii in Monica Macovei (1959 afisari)
 PNL ar lasa Puterea (1691 afisari)
 Alianta DA, sparta de Europa (1619 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01081 sec.