Ziua Logo
  Nr. 3740 de joi, 28 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Pro sau contra doctoratului in arta
De curand, Universitatea Nationala de Arta a fost "protagonista" unei situatii putin obisnuite: rectorul Universitatii, pictorul Sorin Ilfoveanu, unul din artistii de prima importanta ai ultimelor decenii, si-a dat demisia. Motivul? Punerea in discutie a statutului sau de profesor din cauza obligatiei impuse de Ministerul Educatiei de a detine doctoratul in arta. La cei 60 de ani pe care i-a implinit de curand, Sorin Ilfoveanu a optat: demisia si implicit refuzul...   (733 afisari)      3 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Franta lauda Romania (II)
-- A doua dezbatere la Radio Normandie
In continuare d-l Charles Oulmont prezinta declaratiile unor preoti romani care jura sa respecte Constitutia fara sa se mai ocupe vreodata de politica, consacrandu-se exclusiv datoriei lor de preoti. Unul dintre preotii care se ocupase de politica si cu care a vorbit distinsul scriitor francez in calatoria sa din Romania, a declarat ca "se varase in acest viespar" a facut singur procesul viselor care...   (131 afisari)
Stiri pe scurt
Erceanu a pierdut procesul
Dan Erceanu, fostul director general al Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), a pierdut primul proces cu Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), ordinul prin care ministrul Adrian Iorgulescu l-a destituit din functie nefiind anulat de Curtea de Apel Bucuresti. In acelasi timp, Codruta de Hillerin, fostul director tehnic al BNR, a castigat procesul cu MCC, ordinul prin care Iorgulescu a destituit-o din functie fiind suspendat de Curtea de Apel Bucuresti,...   (207 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sambata se stabilesc hotarele Republicii Secuiesti (3761 afisari)
 A cazut capul Vrancei (2198 afisari)
 "Felix" arunca hartii in Monica Macovei (1959 afisari)
 PNL ar lasa Puterea (1691 afisari)
 Alianta DA, sparta de Europa (1619 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01785 sec.