Ziua Logo
  Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
  2006-08-22 14:23 
   (33 afisari)
  2006-08-18 15:00 
Coruptia - cea mai mare nemultumire a romanului
Agentia pentru Strategii Guvernamentale a publicat rezultatele unui sondaj conform caruia principalele nemultumiri ale cetatenilor in ceea ce priveste activitatea guvernului sunt legate de reducerea coruptiei, sanatate, agricultura si locurile de munca.
81% din populatie se declara foarte nemultumita (34%) sau nemultumita (47%) de activitatea guvernului in combaterea coruptiei. Sanatatea ocupa locul doi, 78% dintre respondenti fiind foarte nemultumiti...   (127 afisari)
Amanarea Codului rutier pasuieste hingherii
Ridicarea masinilor parcate pe strada si amendarea drastica a soferilor - masuri promise de municipalitatea Bucurestilor inca din luna ianuarie - revin pe agenda edililor, cu toate ca pareau uitate. Gheorghe Udriste, sefului Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei, anunta, in iarna: "Vrem sa civilizam soferul bucurestean. Suntem hotarati sa sanctionam toate actele de sfidare, dispretul fata de lege in privinta...   (730 afisari)      1 comentariu
Romanii, saracii fericiti!
Romanii sunt optimisti, fericiti si se declara multumiti de viata lor din prezent chiar daca sunt saraci si au mari dificultati in a-si asigura necesarul de zi cu zi. Potrivit unui studiu privind calitatea vietii, realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si Munca, aproape jumatate dintre romani nu reusesc sa-si acopere cheltuielile cu veniturile pe care le au si aproximativ 75% nu-si permit un concediu anual, dar, cu toate acestea, sunt...   (307 afisari)      7 comentarii
Reforma sanatatii
Ministerul Sanatatii va demara in 2007 un program prin care sa se evalueze in mod corect starea se sanatate a populatiei, a declarat ieri Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la debutul conferintei internationale "Politici si Mecanisme de Buisiness in Sistemul de Sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est". Potrivit acestuia, studiul va fi realizat cu sprijinul medicilor de familie si este necesar pentru a se gestiona in mod corect fondurile alocate sistemului sanitar din Romania....   (227 afisari)      2 comentarii
Tarife neschimbate in 2007
Sezonul estival din 2007 va astepta turistii cu preturi neschimbate in hotelurile de pe litoralul Marii Negre. Astazi si maine se desfasoara, la Mangalia, targul de contractari pentru vara viitoare, iar secretarul general al Federatiei Patronale din Turismul Romanesc, Dragos Raducanu, ne-a declarat ca hotelierii au, pentru 2007, preturile de cazare neschimbate. "Acestea nu vor creste nici macar cu indicele inflatei", a subliniat Raducanu. La acest eveniment participa cu...   (131 afisari)
Sprijin pentru crescatorii de vaci
Producatorii agricoli din zona montana, care au in proprietate vaci si/sau bivolite de lapte vor primi un sprijin financiar in valoare de 150 lei noi (1.500.000 lei vechi)/cap de animal. Pentru a primi indemnizatia compensatorie pentru handicap natural, producatorii agricoli trebuie sa locuiasca intr-o localitate montana, exploatatia sa fie situata in zona montana, iar efectivele de vaci si/sau bivolite sa fie inscrise in Registrul agricol al localitatii pana la...   (99 afisari)
RATB de Francofonie
RATB a completat, ieri, lista devierilor de trasee ale mijloacelor de transport in comun pe perioada Sommetului Francofoniei. Municipalitatea informeaza ca in zilele de 27, 28 (intre orele 4,30-14,30) si 29 septembrie, ca urmare a restrictionarii traficului rutier general pe Sos Kiseleff (tronsonul cuprins intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei), in Piata Victoriei (la suprafata), Cal Victoriei, Bd Natiunile Unite, Bd Libertatii, Cal 13 Septembrie, Str Izvor, Str BPHasdeu,...   (385 afisari)
La capitolul "eu l-am facut, eu il omor" stam bine
Prevenirea si combaterea violentei in familie constituie obiectul de activitate al Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei. Aceasta functioneaza in subordinea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei din februarie 2004 si este condusa de Mihaela Cristina Mostavi. Activitatea Agentiei consta in formularea si implementarea de strategii in domeniul prevenirii si combaterii fenomenului violentei in familie, avizarea infiintarii...   (411 afisari)
Stiri pe scurt
Modificari CFR
Circulatia unor trenuri de calatori va fi modificata in zilele de 21, 22, 25, 26, 27, 28 si 29 septembrie 2006, ca urmare a lucrarilor de reabilitare a infrastructurii feroviare, informeaza Societatea Nationala de Transport Feroviar si Calatori CFR Calatori. Inainte de efectuarea calatoriei, pasagerii sunt rugati sa solicite la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara informatii privind rutele si orariile trenurilor. Trenul R 871 Bucuresti Nord - Galati...   (266 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Implozia CNSAS (4369 afisari)
 Lupta pentru Bucuresti (3213 afisari)
 Balet romanesc pe o scena de jar (2333 afisari)
 Israelul si SUA (1802 afisari)
 Budapesta: rebeliunea continua (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01622 sec.