Ziua Logo
  Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Israelul si SUA
Tratativele pe tema dosarului nuclear iranian, criza din Darfur si apelul secretarului general al ONU, Kofi Annan, pentru restabilirea pacii in Orientul Mijlociu au constituit, marti, la New York, dominantele primelor dezbateri ale celei de-a 61-a Adunari Generale a Natiunilor Unite. Presedintele american, George W. Bush, a caracterizat puterea de la Teheran drept "principalul obstacol" in calea unui viitor mai bun al poporului iranian, acuzand din nou regimul condus de presedintele...   (1802 afisari)      22 comentarii
Din Exil pentru Romania
Simona Vrabiescu-Kleckner (foto), fost "consilier voluntari al Presedintiei Romaniei in perioada 1996-2000, a lansat marti, la hotelul Athenee Palace Hilton, o noua lucrare: "Din exil - lobby in SUA pentru Romaniai. Tiparita de Editura ZIUA, cartea este insotita de un CD care contine fotografii si peste 1000 de documente. In prezenta unei audiente numeroase, volumul si autoarea ei au fost prezentate de academicianul Constantin Balaceanu Stolnici, presedintele AFDPR, Constantin...   (494 afisari)
Basescu garanteaza pentru nevinovatia in scandalul CIA
Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat, luni, revistei germane Focus si publicat pe site-ul Presedintiei, ca poate garanta ca Romania nu a fost folosita pentru detentia teroristilor, dar ca nu se poate sti ce s-a intamplat in avioanele care au survolat tara, transmite Mediafax. La intrebarea "Presedintele Bush a confirmat existenta inchisorilor secrete ale CIA in Europa de Est. De ce nu recunoasteti ca acestea au existat...   (376 afisari)
Barroso si Solana, asteptati la judecata PE
Europarlamentarii i-au cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sa se prezinte in fata comisiei desemnate de Legislativul comunitar sa ancheteze informatiile referitoare la operatiunile clandestine desfasurate de CIA pe Continent, transmite Mediafax. Barroso ar trebui sa detalieze rolul avut de Portugalia in acest scandal in perioada aprilie 2002-iunie 2004, cand a detinut sefia Guvernului de la Lisabona, a declarat seful comisiei, italianul...   (211 afisari)
Tiraspolul trece la fapte
-- Reforma constitutionala, primul pas spre "integrarea ulterioara" in Federatia Rusa
La doar o zi de la anuntarea rezultatelor referendumului transnistrean pro-independenta, liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, a avansat, marti, Sovietului Suprem, spre avizare, un proiect de "reforma constitutionala". Initiativa vizeaza "armonizarea sistemului politico-juridic al Transnistriei cu cel al Federatiei Ruse", a motivat Smirnov, potrivit BBC, solicitand parlamentarilor...   (655 afisari)
Papa vrea pace cu Islamul
Suveranul Pontif si-a exprimat ieri sentimentele de "profund respect fata de marile religii, in special fata de musulmani, cu care noi, crestinii, avem in comun credinta intr-un singur Dumnezeu si colaboram pentru apararea drepturilor umane, a pacii si a libertatii". Astfel, cu ocazia primei audiente generale acordate, la Vatican, dupa protestele din lumea islamica, Papa Benedict al XVI-lea a clarificat unele aspecte ale generatoarei de polemici <<lectio magistralis>> rostita...   (424 afisari)      7 comentarii
Puci pasnic in Thailanda
-- Seful Guvernului de la Bangkok debarcat in absenta
Premierul thailandez, Thaksin Shinawatra, a fost inlaturat de la putere printr-un puci militar, orchestrat de generalul Sonthi Boonyaratglin. Fortele armate au preluat puterea marti (in timp ce seful Guvernului de la Bangk Kok se afla la New York, la Adunarea Generala a ONU) si au impus legea martiala. Este pentru prima data, din mai 1992, cand armata preia puterea in Thailanda. Seful pucistilor a fost primit, marti seara,...   (222 afisari)
Stiri pe scurt
Annan preda stafeta
Actuala sesiune plenara a Adunarii Generale a ONU este ultima la care Kofi Annan participa in calitate de secretar general, el urmand sa predea carma organismului international la 31 decembrie 2006, dupa doua mandate a cate cinci ani. Totusi, cu mai putin de trei luni inainte de expirarea mandatului, inca nu exista un acord intre tarile membre in privinta succesiunii in functie. Deocamdata, s-a convenit doar asupra faptului ca viitorul secretar general al ONU...   (293 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Implozia CNSAS (4369 afisari)
 Lupta pentru Bucuresti (3213 afisari)
 Balet romanesc pe o scena de jar (2333 afisari)
 Israelul si SUA (1802 afisari)
 Budapesta: rebeliunea continua (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01413 sec.