Ziua Logo
  Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Jazz cu Anca Parghel
Spre bucuria fanilor acestui gen, apreciata noastra cantareata de jazz Anca Parghel, supranumita de mass-media occidentala "Magic Bird", revine pe scenele romanesti cu cateva concerte pe care le va sustine impreuna cu grupul New Generation.
Dupa ce a cantat si a fost sarbatorita de ziua ei (16 septembrie) la Clubul "Green Hours" din Capitala, Anca Parghel va onora redeschiderea activitatii de jazz a unor cluburi si institutii cu traditie in promovarea acestui gen: Ateneul Tineretului...   (311 afisari)
   (211 afisari)
Traditii transilvanene la Luxemburg
In perioada 20-24 septembrie, grupul de musica medievala si traditionala "Truverii" va sustine o serie de concerte incluse in proiectul "Muzica si fortificatii din Transilvania la Luxemburg". Alaturi de Asociatia Mioritics, Truverii vor reprezenta Romania in cadrul evenimentului pentru turismul cultural european - "Saptamana itinerariilor culturale europene", un program al Consiliului Europei, organizat de Institutul European pentru Itinerarii Culturale, in perioada...   (248 afisari)
Un mizantrop care iubeste oamenii
In urma cu vreo doi ani, cand ma pregateam sa fac un interviu cu Cristian Badilita, l-am rugat pe bunul lui prieten Toader Paleologu sa-mi recomande o carte despre doctorul in istoria crestinismului timpuriu al Universitatii Paris IV - Sorbona. Cum interviul nu avea sa fie fata-catre-fata, ci computer din Romania catre computer din Franta, voiam sa-l cunosc si altfel pe coordonatorul traducerii in romaneste a Septuagintei decat din "Pe viu despre parintii bisericii",...   (221 afisari)
Un secol de culoare in pictura romaneasca
Gradini, peisaje, interioare, naturi statice, portrete cu accesorii vegetale. Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Fidelis Walch, Nicolae Grant, Jean Neylies, Gheorghe Marculescu, Nicolae Stoica.
Altfel spus, dragoste pentru natura intr-o viziune sensibila. Sau "Culorile gradinii in peisajul romanesc". Expozitia, organizata de Sectia de Arta Romaneasca Moderna a Muzeului National de Arta...   (283 afisari)
     1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Noul umanism - in dezbaterea Comitetului International de Cooperare Intelectuala (I)
S'a tinut acum cateva luni la Budapesta una dintre cele mai stralucite si fecunde reuniuni ale Comitetului International de Cooperatiune Intelectuala, care functioneaza in cadrul Societatii Natiunilor.
Dezbaterile acestui organism - care se intrunea spre a discuta asupra perspectivelor si liniei de actiune ce trebuiesc urmarite in vederea unei temeinice si firesti indrumari a...   (54 afisari)
Stiri pe scurt
In drum spre Compostela...
In 1986, Paulo Coelho pornea in pelerinaj pe drumul catre Santiago de Compostela. "In acele zile - spune autorul - cercetarea mea spirituala era legata de ideea ca existau secrete, cai misterioase si oameni capabili sa inteleaga si sa controleze lucruri care sunt de neatins pentru majoritatea muritorilor. Am crezut ca ceea ce ne conduce la intelegerea misterului vietii trebuie sa fie ceva foarte complicat. Aceasta calatorie s-a dovedit o adevarata experienta...   (146 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Implozia CNSAS (4369 afisari)
 Lupta pentru Bucuresti (3213 afisari)
 Balet romanesc pe o scena de jar (2333 afisari)
 Israelul si SUA (1802 afisari)
 Budapesta: rebeliunea continua (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02075 sec.