Ziua Logo
  Nr. 3730 de sambata, 16 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Fallaci: "Furia si mandria" impotriva Islamului
S-a stins ieri la varsta de 77 de ani, dupa o lupta crancena cu un cancer fatal, intr-un spital din Florenta, orasul ei natal: Oriana Fallaci - faimoasa scriitoare si jurnalist, controversata, iubita si urata, contestata in ultimii ani mai ales din cauza declaratiilor sale in legatura cu problematici extrem de actuale ale vremurilor noastre: Apocalipsa moderna inceputa dupa 11 septembrie, precum si raportul cu Islamul. Daca pentru numerosi intelectuali,...   (390 afisari)      9 comentarii
A demisionat Sorin Ilfoveanu
Pictorul Sorin Ilfoveanu, unul dintre cei mai renumiti artisti plastici contemporani, profesor universitar din 1990, si rector al Universitatii Nationale de Arte, a demisionat joi de la conducerea acestei Universitati, considerand ca statutul lui profesional "demonstreaza suficient" performantele sale pentru a nu mai fi nevoie sa-si dea doctoratul, cerut de lege pentru functia de profesor universitar si pentru cea de rector. "A face in continuare demersuri pentru prelungirea...   (297 afisari)
Nedeia muntilor
Locuitorii din Fundata - localitate situatea intre munti, pe drumul ce leaga Ardealul de Tara Romaneasca - au sarbatorit in a treia zi a lunii septembrie Nedeia muntilor. In Tara Barsei, Fundata este singura locatie unde Nedeia se mai sarbatoreste inca, ea fiind legata de principala ocupatie a locuitorilor - pastoritul. Vestita intre varatecele serbari muntenesti, Nedeia de la Fundata continua o indelungata datina de schimburi economice, petrecere si fratietate a oamenilor de dincolo...   (122 afisari)
Lansare-eveniment
-- "Jurnal II" de Mihail Sebastian
La Targul de carte "Ovidius" de la Constanta va avea loc lansarea cartii "Jurnal II. Jurnal indirect 1926-1945". O carte masiva, de 640 de pagini, cuprinzand sute de fragmente alese din uriasa opera publicistica si epistolara a marelui scriitor Mihail Sebastian. Prefata cartii, care apare la Editura Tesu, ii apartine acad. Eugen Simion, iar coperta e semnata de graficiana Mihaela Schiopu.
Acest "Jurnal II" urmareste an de an, luna de luna si uneori...   (184 afisari)
     1 comentariu
Radio Romania Cultural merge pe ritm contemporan
-- Daca in literatura exista o "generatie 2000", daca in film exista o "generatie asteptata", Radio Romania Cultural (RRC) isi cauta noua generatie de ascultatori.
O noua grila va fi lansata luni (18 septembrie), emisiunilor cunoscute din programul serii adaugandu-li-se productii care propun o abordare dinamica a culturii, in ritm contemporan - stiri culturale din doua in doua ore; "audioclipuri" la ora fixa. In cursul zilei, pe frecventele FM ale...   (126 afisari)
Culoare din "Interior"
Deschisa pe data de 7 septembrie la Galeria Orizont din Bucuresti, expozitia "Interior" a pictoritei Gabriela Ricsan, organizata sub egida Uniunii Artistilor Plastici din Romania, poate fi vizitata pana la sfarsitul lunii. Absolventa a Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", sectia scenografie, membra a Uniunii Artistilor Plastici, a Uniunii Cineastilor si a Uniunii teatrale din Romania, Gabriela Ricsan are o experienta de 30 de ani in domeniul filmului artistic...   (63 afisari)
Stiri pe scurt
Biblioteca digitala
Biblioteca Metropolitana din Bucuresti (BMB) va redeschide, miercuri, sediul central, dupa aproape patru ani de lucrari de consolidare si modernizare, si isi va lansa site-ul, pe care sunt disponibile pagini din bibliografia scolara si intregul catalog de titluri al bibliotecii. Sediul central "Mihail Sadoveanu" - o cladire datand din 1907, situata in apropierea Pietei Amzei - s-a aflat din 2002 in consolidare si reparatii. Biblioteca Metropolitana va avea si...   (100 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 CNSAS-ul lui Ceausescu (3898 afisari)
 Lovitura imparabila? (3851 afisari)
 Washingtonul asteapta moartea lui Castro (2461 afisari)
 Stelian TANASE: Pistol tampla. Cutit os (2274 afisari)
 Vadim ii ridica statui dictatorului (2274 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01284 sec.