Ziua Logo
  Nr. 3714 de marti, 29 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Corespondenta din Germania
Antifascismul de partid si de stat
-- O incercare reusita de demistificare a comunismului
Republica Democrata Germana (DDR) s-a autodeclarat un stat consecvent antifascist. RDG-ul se considera, pe deasupra, "primul stat al muncitorilor si taranilor de pe teritoriul Germaniei". O privire atenta asupra realitatilor socialismului real din Germania rasariteana dovedeste nu numai goliciunea propagandistica a acestor etichete, ci si lucruri bine ascunse in spatele unei fatade...   (224 afisari)      1 comentariu
Actuale
Jurnal cu Eliade si Pessoa
   (224 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Stiri culturale
Compania de operete "Mogador" de sub directiunea cunoscutului regizor d-l Aurel Ion Maican, a inscris o mare izbanda cu opereta "OPT LA ZERO IN FINALA", care se reprezinta in fiecare seara la orele 9 jum. pe scena gradinei "Voila Buzesti", care in urma transformarilor intervenite, este azi, cea mai frumoasa si atractiva.
"OPT LA ZERO IN FINALA" este o opereta de factura moderna, cu un text actualizat care se impleteste fericit cu muzicile originale...   (86 afisari)
Stiri pe scurt
Filmul romanesc la Budapesta
Publicul din Ungaria va putea viziona intre 21 si 28 septembrie douasprezece filme ale unor regizori precum Lucian Pintilie sau Cristi Puiu in cadrul evenimentului "Zilele filmului romanesc la Budapesta". Proiectiile se vor desfasura la Cinematograful Urania, un complex de sali din capitala ungara. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman (ICR) din Budapesta, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Culturii din Ungaria. Astfel, vor...   (146 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nastase, Stolojan si Basescu naufragiaza... (3684 afisari)
 E unul care toarna mai dulce decat mine? (3660 afisari)
 Antonescu in captivitatea sovietica (3429 afisari)
 Manastirea Cernica, si cu proprietatile furate, si batjocorita! (2605 afisari)
 Ioan GROSAN: Era ticalosilor (2487 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00915 sec.