Ziua Logo
  Nr. 3702 de marti, 15 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Anonimul, fara paiete si sclipici
A treia editie a Festivalului International de Film Anonimul s-a deschis ieri la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii cu filmul "The Wind that Shakes the Barley" al lui Ken Loach, castigatorul Palme d'Or, de la Cannes, de anul acesta, urmat tarziu in noapte de proiectia filmelor "Obiecte pierdute - curcanii nu zboara" de Cristian Mungiu si "Hartia va fi albastra" de Radu Muntean, in cadrul programului "Generatia asteptata".
"Am incercat sa fac o selectie care sa...   (242 afisari)
O carte pe zi
Pe drumul scurt/lung literar spre casa
Elvetianul de origine romana Catalin Dorian Florescu este reprezentat de una dintre cele mai renumite agentii literare din spatiul german, care i-a promovat si pe Salinger sau Faulkner. Cel mai recent roman al lui Florescu - "Drumul scurt spre casa" - a fost recompensat cu toate premiile elvetiene, asigurandu-i autorului notorietatea in spatiul cultural german. "<<Drumul scurt spre casa>> (trei tineri pornesc intr-o calatorie spre Est: de la...   (134 afisari)
"Jazz la Universitate"
"Jazz-ul, in cele mai valoroase forme ale sale, cu cei mai buni muzicieni ai sai, este jazz-ul care-si urmeaza structura originara: marii titani ai jazzului, de la Armstrong pana la Thelonious Monk au invatat unii de la altii, nu in scoli. Deci, nu cred ca muzicienii care au inceput sa fie produsi pe banda, iesiti de pe bancile universitatilor de jazz, vor lasa ceva in urma. Ei cred ca jazz-ul se poate invata la scoala. Ca o profesie... Este o utopie. Jazz-ul se simte, se...   (60 afisari)
Lansare cu autograf american
Pentru lansarea editiei in limba romana a romanului sau "Veniss Underground", americanul Jeff Vandermeer se va afla la Bucuresti. Publicat de catre grupul Tritonic in Colectia "fiction.ro", cuvantul cheie al romanului este memoria. Autorul explica: "Intr-un fel, cand scrii fictiune, incerci sa astupi prapastia care se casca intre fiintele umane. Iti propui sa reusesti imposibilul, sa tragi cu urechea la gandurile altora. De fapt, tot ce faci e sa tragi cu urechea la...   (73 afisari)
Tabara de creatie la Manastirea Rasca
Astazi se deschide la Manastirea Rasca cea de-a doua editie a atelierului de creatie "Creative Writing Rasca 2006", pentru care au fost selectionati zece tineri participanti, care nu au debutat inca in volum sau intr-o revista literara importanta. Atelierul de la Rasca a fost initiat anul trecut de doi dintre calugarii manastirii, parintele Serafim (Adrian Urmanov) si parintele David (Andrei Peniuc), doi poeti bine cunoscuti in miscarea literara din Romania...   (168 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- C. ARGETOIANU, SAU INTELEPCIUNEA INSASI...
E greu de inchipuit un document mai revolutionar, date fiind deprinderile si moravurile noastre, decat lucrarea pe care o semneaza d-l C. Argetoianu, in calitate de presedinte al Consiliului economic superior. Modest, lucrarea consiliului este infatisata ca un manunchiu de "orientari generale pentru alcatuirea unui plan economic pe un termen mai indelungat". De fapt, in trei pagini de ziar, sunt trecute, sub cercetare...   (102 afisari)
Stiri pe scurt
"Copii..." dupa alfabet
Asa cum orice nas isi are nasul, iata ca si Harry Potter are o serioasa concurenta. Philip Kerr - scriitor britanic de thrillere pentru adulti ("Berlin Noir", "A Philosophical Investigation", "Gridiron", "The Second Angel", "The Shot") - a facut un pariu cu sine insusi si s-a apucat sa scrie si romane pentru copii, "Akhnaton si djinii captivi" fiind primul din seria "Copiii lampii fermecate". A fost scris, dupa cum marturiseste autorul, pentru copiii sai....   (104 afisari)
     2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vin patru bombe de la SIE (4944 afisari)
 Lavinia Sandru: Mona Musca a fost sacrificata de Cotroceni (4838 afisari)
 Reteaua muribunzilor (3747 afisari)
 Operatiune de compromitere a dreptei? (3588 afisari)
 N.C. MUNTEANU: Reabilitarea Securitatii (2833 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01554 sec.