Ziua Logo
  Nr. 3681 de vineri, 21 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
»  
Motto: Inainte de a deveni istorie si chiar de a se intampla, multe evenimente majore sunt pregatite in laborator
Capcana lui Valeriu Stoica
Am promis ca voi incerca sa analizez retetele posibile pentru prevenirea, in viitor, a perpetuarii razboiului intre palate. Cu efecte atat de nocive asupra stabilitatii politice. Evident, solutia nu poate fi decat de natura constitutionala. Iar presedintele are acum posibilitatea, oferita pe tava de catre Curtea Constitutionala, de a initia un referendum pe...   (39 afisari)      8 comentarii
Legea talionului
Aflam din inalte sedii ale puterii mondiale ca reactia Israelului la rapirile de ostateci ar fi legitima, dar "disproportionata". Pentru o civilizatie care a enuntat cea dintai in istorie legea talionului, adica exact principiul care limita sanctiunea silind-o sa fie proportionala cu culpa (ochi pentru ochi, nu cumva doi ochi pentru unul singur, sau viata pentru un dinte), aceasta acuza pare destul de impovaratoare.
Ce ar fi fost, totusi, proportional? Era oare de asteptat ca...   (59 afisari)
     13 comentarii
Reasamblarea Libanului
Criza de astazi a Libanului este o criza a statului libanez. Este aceasta criza structurala care trebuie gestionata daca violentele vor inceta.
Cand Israelul si-a retras fortele din sudul Libanului, in 2000, perceptia internationala a fost aceea ca Guvernul libanez va reusi sa isi reimpuna propria autoritate in zona evacuata. Hezbollah, care a condus lupta armata impotriva ocupatiei israeliene trebuia sa se dezarmeze si sa reinventeze ca forta politica, reprezentand comunitatea...   (17 afisari)
     55 comentarii
Prezumtia de onestitate
In lumea asta mare, oamenii nu par sa mai aiba incredere in mersul natural al lucrurilor, motiv pentru care inventeaza mecanisme de protectie impotriva accidentelor "naturale" de viata. De pilda, spun unii, americanii - a caror dramaturgie e, de patruzeci de ani, infloritoare - au pus la punct un sistem de protectie a dramaturgului (fata de, aparent, presiunea comercialului) prin care el, dramaturgul, e ajutat sa-si dezvolte potentialul la adapost de grija succesului imediat,...   (30 afisari)      1 comentariu
Dreptul la reactie
Viitorul va arata ca politica asasinatelor nu se va sfarsi odata cu Hamas. Liderii Hamas doresc sa fie martiri si nu sunt inspaimantati de moarte. Jihadul va continua pana cand fie vom invinge, fie vom deveni martiri.
Seicul A. Yassin
"Ati vrut razboi deschis. Am intrat in razboi deschis"
Seicul Hassan Nasrallah
Ceea ce se petrece acum in Orientul Apropiat arata ca sperantele pentru o solutie diplomatica aducatoare de echilibru si pace in zona nu au fost altceva decat visurile...   (12 afisari)
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Zilele acestea, in Irlanda s-a produs un eveniment judiciar ce demonstreaza complexitatea problemelor ridicate de tehnicile de procreare moderne. Un sot divortat a inceput o actiune in Justitie impotriva fostei sotii, care vrea sa-si implanteze un embrion congelat al carui tata este. Judecatorii vor trebui sa reflecteze asupra aplicarii legii irlandeze din 1983, care protejeaza orice nenascut, printre care se numara si embrionii din congelatoare.   (6 afisari)      3 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Remus Opris a fost urmarit de 38 de securisti (180 afisari)
 Caderea Omertei (131 afisari)
 Marea decapitare (114 afisari)
 "Ne-au scos noaptea in zapada, doar in pijamale" (82 afisari)
 Legea talionului (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00992 sec.