Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Festivalul Mozart aproape de final
In aceste zile, in Bucuresti se afla in plina desfasurare MozartFEST. Inceput pe data de 7 iulie, evenimentul va continua pana duminica, 16 iulie, in Piata George Enescu, langa Ateneul Roman. Intre orele 11.00 si 23.00, pe toata durata manifestarii, publicului bucurestean i se propune o intalnire cu Mozart, de la a carui nastere se implinesc anul acesta 250 de ani. Cum artistul si-a petrecut o mare parte din viata calatorind, Festivalul organizat in noua orase...   (6 afisari)      1 comentariu
O carte pe zi
Teatrul ca metafora
Cel mai recent volum al lui Matei Visniec, "Omul cu o singura aripa" (Paralela 45, Pitesti, 2006, prefata Mircea Ghitulescu) readuce in spatiul scenic o tema de-a dreptul insondabila, care reprezinta natura pur umana. Reveria, pe care Gaston Bachelard o definea ca pe o traire lipsita de memorie a sufletului visator in singuratate este o tentatie de care dramaturgul se mai lasase ispitit si cu alte prilejuri, in piese precum "tara lui Gufi", "Trei nopti cu Madox"...   (49 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Conferintele d-lui Charles Oulmont la Radio Normandie
Cunoscutul scriitor francez d-l Charles Oulmont care a facut o calatorie in Romania la inceputul acestei veri, a tinut la postul de emisiune Radio-Normandie din Paris sub titlul "Romania 1938", conferintele de mai jos, care sunt cele dintaiu dintr'o serie mai lunga privitoare la tara noastra. Conferintele au fost insotite de muzica romaneasca, iar in cele ce urmeaza va redam mai jos cum a descris distinsul autor...   (3 afisari)
Stiri pe scurt
Invitatie in "Casa ingerilor"
Pictorul Andrei Georgescu si-a reunit cele mai recente lucrari sub motto-ul "Nu mai exista ingeri... pentru ca si-au vandut aripile pe eBay". Cu toate acestea, artistul a ajuns in "Casa ingerilor" si va invita, azi la orele 18.00, si pe voi. Expozitia organizata de catre Uniunea Artistilor Plastici din Romania este gazduita de galeria Artis din Bucuresti. (L.D.)
Maniutiu "Dincolo de cortina"
Incursiunea "Dincolo de cortina", initiata si organizata...   (8 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00979 sec.