Ziua Logo
  Nr. 3661 de miercuri, 28 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Protest pentru Muzeul Enescu
Dupa ce, recent, directoarea Muzeului National "George Enescu", Ilinca Dumitrescu, a atacat Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, acuzand UCMR si pe fostul ei presedinte, actualul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, ca incearca sa deturneze mostenirea enesciana, Palatul Cantacuzino, de la utilizarea sa ca institutie muzeistica, exploatand-o comercial (acuze carora ZIUA le-a acordat un spatiu larg), Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a primit ieri...   (82 afisari)      1 comentariu
Tripla maramureseana
Maramures, plai cu flori..., fratii Petreus, cetera, zongora, lemn, mult lemn, horinca, biodiversitate, www.sapanta.ro, colinde, Stefan Hrusca, pensiuni, Iza, agroturism, ecoturism... Despre Maramures toti stim cate ceva. De la departare, din carti, din poze, de la televizor, din pliante, de la savanti, de la bunici, de pe Internet. Stim multe din auzite/povestite. Stim cate ceva si din citite. Din cele recent vazute si simtite, va pot povesti patru MTR-isti care s-au dus in...   (16 afisari)      1 comentariu
   (17 afisari)      2 comentarii
Muzica si poezie la Muzeul Literaturii
Muzeul National al Literaturii Romane, cu sprijinul ARCUB, lanseaza proiectul "Serile de Poezie si Muzica - Poetii orasului Bucuresti". Spatiul Cafenelei "La Muzeu" va gazdui in fiecare saptamana poeti contemporani care isi vor prezenta versurile in lectura proprie sau interpretate de actori invitati, fiind acompaniati de muzica. Maine, 29 iunie, la ora 19.00, va avea loc in cadrul acestui proiect, recitalul "Negresa, zidul si palaria" dupa versurile poetului...   (4 afisari)
O carte pe zi
I. Schechter
-- Lapte si miere. Carte israeliana de citire
La Tel Aviv traieste unul din cei mai originali satirici ai scrisului romanesc. El semneaza I. Schechter, dar, Popescu-Dumnezeu, celebrul cenzor al culturii romane din anii comunismului l-a botezat Igor Serbu, pe vremea cand Popescu-Dumnezeu, nu Serbu, era seful revistei "Contemporanul". Dupa ce a emigrat in Israel, Serbu a redevenit Schechter, si de patru decenii scrie satire, pamflete, poezii si diatribe, adevarate bijuterii...   (21 afisari)
Stiri pe scurt
"Mitologia slavilor"
In general, lucrarile despre slavi publicate ani de-a randul s-au axat asupra influentei acestora asupra limbii si culturii romane, mult mai putin asupra influentei autohtonilor si a populatiei romanizate asupra slavilor. Abia in ultimele decenii acest demers a inceput sa capete un anume contur. Un volum care se inscrie in acest nou curent este si "Mitologia slavilor" de Sorin Paliga, aparut in colectia "Mitologii fundamentale" a Editurii Meteor Press. Acest...   (39 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Explozie pe piata farmaceutica romaneasca (804 afisari)
 Ana Pauker pe peretele lui Ungureanu (762 afisari)
 Dispozitie de restituire de imobil "semnata ca primarul" (662 afisari)
 Reteaua George Soros in Romania (605 afisari)
 Consilierii PNL au trantit proiectele lui Videanu (482 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01844 sec.