Ziua Logo
  Nr. 3660 de marti, 27 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Razboi in Gaza
In absenta unor tratative de pace viabile, in Tara Sfanta vorbesc armele. Duminica dimineata, un grup de opt teroristi palestinieni a reusit sa se infiltreze pe teritoriul israelian, printr-un tunel sapat in ascuns, in zona dintre Sufa si Kerem Shalom, (Rafiah). Gherila palestiniana s-a divizat in trei grupe, una a atacat si a distrus cu rachete de umar un tanc, al doilea grup a atacat cu mortiere, arme automate si grenade un post de observatie, iar alti doi teroristi au atacat o...   (15 afisari)      31 comentarii
Firme din SUA si UE, prinse cu contrabanda in Transnistria
-- Seful misiunii UE de control a frontierei a descoperit o afacere de cel putin 30 de milioane de euro
In doar sase luni, 40 de mii de tone de carne de pui au fost importate in Transnistria, dupa care, prin contrabanda, aceasta cantitate a fost vanduta in Ucraina. Mai grav este insa ca marfa, care ajungea in Ucraina via Transnistria, umfland buzunarele contrabandistilor, provenea din unele state ale UE, dar si din SUA, Canada sau din tari...   (15 afisari)      5 comentarii
Dezinformare de la Tiraspol
Presa transnistreana a informat saptamana trecuta despre existenta unui raport "Suveranitatea de Stat a Republicii Moldovenesti Nistrene in corespundere cu legislatia internationala", afirmandu-se ca acest raport ar fi fost alcatuit de un grup de experti din cadrul universitatilor Oxford, Harvard, Cambridge: Stefan Talmon, Christofer Goebel, Nancy Furman, Paul Williams, Stephen Krasner, Andrew Lorenz, Michael Scharf, William Wood. Informatia preluata imediat de presa...   (18 afisari)
Erata
Basescu si Basarabia
Dintr-o amuzanta eroare tehnica, in editorialul lui Victor Roncea din editia noastra de ieri, intitulat "Basarabie, te iubim! Si punctum.", cuvantul "simpatizant" a devenit "simpatizat".
Fraza corecta trebuie citita in forma urmatoare: "(...) Raman un simpatizant al presedintelui Romaniei - in ciuda unora din greselile sale care scurtcircuiteaza inimile si mintile celor ce mai spera inca intr-o dreptate reala post-comunism - si afirm: noroc cu Basescu! Ma abtin cu greu...   (8 afisari)
Rusia nu crede in moartea diplomatilor
Autoritatile de la Moscova si Bagdad nu detin informatii care sa confirme executarea celor patru diplomati rusi rapiti in Irak, revendicata, la sfarsitul saptamanii trecute, de o grupare afiliata retelei teroriste Al-Queda. "In prezent, Ministerul rus de Externe nu se afla in posesia unor informatii care sa confirme" moartea celor patru, anuntata, duminica, de Consiliul consultativ al mujahedinilor intr-un comunicat insotit de un material video, a declarat,...   (4 afisari)
ZIUA si replica
-- Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania a solicitat un drept la replica, pe care il publicam integral
Cu privire la articolul intitulat "Reprimarea Falun Gong in China", publicat de cotidianul ZIUA la 22 iunie, Ambasada Republicii Populare Chineze in Romania solicita redactiei ZIUA sa publice acest comunicat ca drept la replica.
De la infiintarea sa, secta Falun Gong si liderul acesteia, Li Hongzhi, au raspandit credinta intr-o doctrina eretica si superstitie, producand...   (17 afisari)
     4 comentarii
Danemarca asteapta raportul
Legislativul danez se va pronunta asupra Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la UE cel mai devreme in noiembrie, autoritatile de la Copenhaga asteptand recomandarile din toamna ale Comisiei Europene, inainte de a initia procedurile de ratificare, transmite Rompres. "Danemarca sustine aderarea Romaniei si Bulgariei la 1 ianuarie 2007, insa am amanat ratificarea Tratatului de Aderare a celor doua pentru ca am considerat mai potrivit ca Parlamentul nostru sa decida...   (6 afisari)
Stiri pe scurt
Gorbaciov, aparatorul lui Putin
Fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov sare in apararea actualului presedinte rus Vladimir Putin, atentionand Occidentul sa nu se mai amestece in afacerile interne ale Rusiei. Intr-un interviu acordat ziarului Times, Gorbaciov sustine ca ar fi contraproductiv pentru liderii occidentali ca, luna viitoare, la summitul G8, sa faca presiuni asupra presedintelui rus pe tema respectarii drepturior omului. "Rusia nu este domeniul cuiva. Rusia isi va...   (10 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Avocate saltate de politisti de la usa instantei (208 afisari)
 Ontanu cu imagine (179 afisari)
 Primarul care minte (154 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Nichita n-a miscat un deget la Iasi (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01908 sec.