Ziua Logo
  Nr. 3658 de sambata, 24 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Trecutul si prezentul Universitatii de Arta
Joi seara, la Libraria Carturesti din centrul Capitalei, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti (UNA) a lansat un splendid catalog-album bilingv (romana si engleza), deopotriva monografie a scolii, cu o sinteza a istoricului ei, si volum de "promovare", de prezentare a structurii actuale si a ofertei de cursuri. "Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti"/"National University of Arts Bucharest" (titlul preluand, simplu, denumirea institutiei)...   (87 afisari)
O carte pe zi
Critica unui apus frumos
"E usor si simplu sa-ti dai seama ca raul este intruchipat intr-un sistem imbecil, amaraciunea vine cand intelegi ca el s-a dizolvat in viata ca un medicament amar in apa fierbinte. (...)
Pe oamenii de teatru, schimbarile sociale i-au tulburat poate chiar mai mult decat pe reprezentantii celorlalte "sfere culturale", pentru ca, in epoca socialismului tarziu, Rusia nu era literaro-centrista, ci teatralo-centrista. (...) Intr-o tara unde religiozitatea fusese...   (7 afisari)
Hai la muzeu!
La sediul Muzeului de Geologie vor fi expuse, in perioada 23-30 iunie, lucrarile copiilor defavorizati din organizatiile "Casa Deschisa", Fundatia "Parada" si "Trebuie" participante la proiectul "Hai la muzeu!". Operele micutilor ilustreaza impresiile lor ca urmare a vizitelor la Muzeele National de Arta al Romaniei (MNAR), Taranului Roman si de Geologie.
Cultura este un domeniu in care se exprima inegalitati si discriminare (65,5% din populatia romana nu a pasit niciodata pragul...   (6 afisari)
Premiera baroca
Opera Nationala din Bucuresti (ONB) isi incheie stagiunea 2005-2006 cu doua reprezentatii ale ultimei productii din acest sezon. Maine (25 iunie), de la orele 18.30, va avea loc cel de-al doilea spectacol (primul fiind reprezentat vineri, 23 iunie) cu "Decebalo" de Leonardo Leo, compozitor napolitan al secolului al XVII-lea. Montarea unei opere baroce este o premiera pentru ONB. Spectacolul marcheaza debutul regizoral al lui Razvan Dinca si totodata viitoarea formula de lucru si...   (6 afisari)
Actuale
Trei cvartete de Bela Bartok
O surpriza placuta la sfarsit de stagiune muzicala camerala la Ateneul Roman; cvartetul Belcea. Cu atat mai mare a fost satisfactia, cu cat nu ascultasem niciodata acest grup cameral, cu o foarte buna cota internationala si aflata pe creasta unui val de incontestabila recunoastere internationala. Si apoi programarea a trei cvartete de Bela Bartok in acelasi concert, a venit in intampinarea gusturilor noastre, unde integrala cvartetelor de Beethoven si a celor...   (16 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Filme romanesti la Viena
"Trafic" (regia Catalin Mitulescu - foto), "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" (regia Cristi Puiu), "Corul pompierilor" (regia Cristian Mungiu), "Ajutoare umanitare" (regia Hanno Hofer), "Dincolo" (regia Hanno Hofer), "Apartamentul" (regia Constantin Popescu), "Visul lui Liviu" (regia Corneliu Porumboiu), "Telefon in strainatate" (regia Hanno Hofer), "Clara B" (regia Alexandru Solomon, Corrine Ibram), "Marele jaf comunist" (regia Alexandru Solomon)...   (15 afisari)
     3 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Willi Filderman, colegul de liceu al Maresalului (834 afisari)
 Geopolitica razboiului si diplomatia romaneasca (765 afisari)
 Justitie cu timona (488 afisari)
 Ion Iliescu la Moscova (484 afisari)
 Facilitati pentru energie ecologica (455 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01693 sec.