Ziua Logo
  Nr. 3657 de vineri, 23 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Fonduri XXL pentru partide
-- Legea finantarii formatiunilor politice a trecut de Senat
Senatorii au aprobat ieri proiectul de lege privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, cu 81 de voturi "pentru" si trei abtineri.
Potrivit textului legii adoptate, limita maxima a cheltuielilor unui partid politic sau aliante in fiecare campanie electorala se calculeaza prin insumarea valorilor maxime permise prin lege pentru fiecare candidat. Aspirantul la un fotoliu de senator...   (13 afisari)
     1 comentariu
Motiunea PSD dupa modelul Traian Basescu
PSD a prezentat ieri in fata Camerelor reunite ale Parlamentului motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu - Fapte si Minciuni", la sedinta asistand si premierul Calin Popescu Tariceanu. Maestrul de ceremonii al pesedistilor a fost de data aceasta vicepresedintele Mihai Tanasescu, fostul ministrul citind textul motiunii de la tribuna Parlamentului.
Cum era de asteptat, parlamentarii Puterii au absentat pe capete de la prezentarea motiunii PSD. Cei putini prezenti...   (10 afisari)
     1 comentariu
Legea play-back aprobata la Camera
Deputatii au aprobat ieri, pe articole, proiectul de lege anti-playback, initiat de vicepresedintele PIN Lavinia Sandru (foto). Propunerea legislativa prevede ca publicul va trebui informat daca artistii fac play-back in timpul spectacolelor sau al concertelor. Majoritatea deputatilor care au vorbit in plenul Camerei au sustinut aceasta initiativa legislativa, anuntand ca vor vota in favoarea ei. Gabriela Cret (PSD) a afirmat ca orice spectacol este si un act...   (6 afisari)      1 comentariu
Analiza lui Teodorescu
Social-democratii in dificultate
Sociologul Alin Teodorescu (foto), deputat PSD, a explicat, intr-un amplu interviu pentru BBC, in ce situatie dificila se afla partidul condus de Mircea Geoana. El a apreciat ca gresita ideea apropierii PSD de PD, ca si proiectul acordului cu PRM. Teodorescu a a atacat dur PC, fara a-l nominaliza, definindu-l ca "partiduletul, care prin liderul sau se dovedeste a fi un partid protector al informatorilor". Deputatul PSD s-a declarat sustinator...   (30 afisari)
Stiri pe scurt
Privatizarile la secret
Proiectul legislativ privind accesul parlamentarilor la documentele privatizarii a fost respins, ieri, de plenul Camerei Deputatilor, singurul text adoptat fiind cel referitor la obligatia parlamentarilor de a pastra secretul informatiilor in posesia carora au intrat. Propunerea legislativa, dezbatuta pe articole, prevedea obligatia Guvernului, a organelor administratiei publice de a prezenta documentele privatizarii cerute de comisiile parlamentare de specialitate....   (22 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro (431 afisari)
 Spiru Haret si incremenirea scolii romanesti (291 afisari)
 Laura Bush si-a prins sotul ca bea (212 afisari)
 Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor (109 afisari)
 Divina "ignoranta" a emigrantului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01643 sec.