Ziua Logo
  Nr. 3657 de vineri, 23 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Scrisoare deschisa catre Videanu
Domnule Primar General
Aceasta este o scrisoare deschisa ce va este adresata. N-am scris "Primar general al Bucurestiului" pentru ca - stiti, de altfel, prea bine - numai Bucurestiul are o astfel de titulatura administrativa. Cu ce anume as vrea sa va retin atentia, asadar...
Mai intai, as vrea sa aflati si dumneavoastra cea mai tare propunere de brand de tara pentru Romania care a fost elaborata pana in prezent. Iat-o: "Faceti-va vacantele in Romania. Masinile...   (39 afisari)
     4 comentarii
Teatru pe scurt
Liber pentru teatrul independent
Galeria Montage inaugureaza vineri, 23 iunie, ora 22.00, un nou teatru independent. Galeria reprezinta o initiativa privata a artistului plastic Daniel Divrician, spatiul fiind destinat tuturor formelor de arta contemporana, cu doua sectiuni: arta vizuala si "performance art".
Teatrul Montage, gazduit in incinta galeriei, va functiona, in opinia organizatorilor, ca alternativa la teatrele de stat, propunandu-si sa promoveze creatori de teatru tineri...   (16 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Cetitoarele noastre ne scriu
Ziarul "Ziua" le raspunde
In toiul verii cetitoarele ziarului "Ziua" au trimis pe adresa redactiei noastre numeroase scrisori in care ne intreaba cum sa se imbrace (modista noastra a schitat cateva din rochiile ce se poarta in vara aceasta), intrebari legate de meniurile verii, despre cum trebuie sa ne protejam contra caniculei etc.
Iata cateva dintre sfaturile noastre:
Pe timpul verii veti avea de facut cinci lucruri importante...   (6 afisari)
O carte pe zi
Divina "ignoranta" a emigrantului
Inca de la primele pagini ale romanului Ignoranta (ed. Humanitas, Bucuresti, 2006, traducere din franceza de Emanoil Marcu), Milan Kundera ofera definitia etimologica a cuvantului nostalgie: "Reintoarcere, in greaca, se spune nostos. Algos inseamna suferinta. Nostalgia e asadar suferinta provocata de dorinta neostoita de a reveni acasa." Cei doi eroi, Irena si Josef, ea emigranta in Franta si el in Suedia de peste doua decenii, de la Primavara de...   (79 afisari)      2 comentarii
Din nou, dans la CNDB
"Process in progress", "Ready <<modern>> Made" si "Harta gandurilor. Last concern about fitting into the world" sunt trei piese coregrafice programate pentru acest sfarsit de saptamana la Centrul National al Dansului Bucuresti. Vineri, 23 iunie, intre 19.00 si 21.00, la Sala Ronda, are loc un "Process in progress" (directia artistica: Florin Flueras, performeri: Mihaela Dancs, Iuliana Stoianescu si Florin Flueras), la care oricine poate intra si iesi oricand in intervalul celor...   (11 afisari)
(Re)cunoasteti autorul
"Corpuri romanesti" este abia un inceput
-- Interviu cu Razvan Tupa
Razvan Tupa, fuziunea editurii "Polirom" cu editura "Cartea Romaneasca" a adus in librarii printre altele si carti de poezie semnate de tineri intrati in circuitul literar. Te numeri printre ei.
De multe ori sunt surprins de intensitatea care izbucneste din spatele unei structuri aparent mecanice. Din punctul acesta de vedere, "Corpuri romanesti" este abia un inceput. In seara in care am predat la tipografie...   (11 afisari)
Stiri pe scurt
Pictura si fotografie tanara
La sediul Institutului Cultural Roman (ICR) din Bucuresti este deschisa incepand cu 22 iunie, expozitia de grup "x3" - pictura si fotografie de Irina Butusina, Silvia Costin si Bogdan Teodorescu. Organizatorii spun ca alaturarea celor trei tineri artisti este motivata atat programatic, cat si biografic. Absolventi ai Liceului de Arta Grafica din Galati, cei trei au mai colaborat, printre altele, la expozitia "Don Quijote soy yo" de la Institutul Cervantes...   (40 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro (431 afisari)
 Spiru Haret si incremenirea scolii romanesti (291 afisari)
 Laura Bush si-a prins sotul ca bea (212 afisari)
 Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor (109 afisari)
 Divina "ignoranta" a emigrantului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02334 sec.