Ziua Logo
  Nr. 3651 de vineri, 16 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Cadente europene in cinematografie
Nici una din editiile Cannes-ului nu se incheie in clipa anuntarii ultimului titlu din palmaresul oficial. Cu atat mai putin pentru noi, romanii, si nu doar din motivul ca ultimul nume rostit la ceremonia de premiere - unul in chip firesc al tineretii, al prospetimii si al continuitatii, data fiind logica insasi a listei finale care acorda "ultimul cuvant" celui mai tanar dintre egali - este al lui Corneliu Porumboiu. Asa cer uzantele, ca deschiderea palmaresului...   (55 afisari)      1 comentariu
Invitatie pentru "Cinema la mine-acasa"
Robert Serban a provocat un miting liric in Timisoara
"De la o varsta anume, iubirea are un gust de naut si uneori chiar o nota falsa", aprecia universitarul Marcel Tolcea cu ocazia lansarii la Timisoara a unei noi carti de poezie, semnata Robert Serban. Volumul "Cinema la mine-acasa", aparut la Editura "Cartea Romaneasca", catalogat de critici drept un jurnal "al trecerii fericite prin lume", reprezinta, in viziunea autorului, "cea mai asezata carte a mea"....   (83 afisari)
Aleea tangoului
In Bucuresti, se afla in derulare un foarte lung festival - care se intinde pe durata a peste trei luni. El a inceput pe 10 iunie, se va finaliza pe 17 septembrie si se desfasoara pe o... alee. A tangoului. Organizat de Clubul El Tango, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al terasei "La Biblioteca", festivalul "Aleea de tango", inseamna (pe scurt): in fiecare sambata si duminica, pe aleea de pe malul lacului Cismigiu inspre Izvorul Eminescu si terasa "La Biblioteca"...   (8 afisari)      1 comentariu
Mi-ar placea sa expun cu Marlene Dumas
Suntem in expozitia ta "Pictura & Desen" de la Galeria Apollo. Privindu-ti lucrarile pe pereti, cum ti se par? Cum ai inceput povestea lor?
Bine ai spus "povestea lor". Ea este ilustrata cu cele doua teme religioase din ultimii zece ani: "Regina din Saaba" si "Povestea Sarbatorii Fecioarei de Ceres". Povestesc prin scene, simboluri, desen colorat si culoare care sa redea sentimentul de mister, care incarca cele doua povesti (mister pe care il au mai toate...   (102 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- M.S. REGINA MARIA S'A INTERNAT IN SANATORIUL WEISSER HIRSCH (II)
Vesti de la trimisul special al ziarului ZIUA
Vila Paira unde se afla internata Regina Maria este scaldata de o lumina aparte, poate si pentru faptul ca inlauntrul ei se afla o faptura ce radiaza lumina si bunatate. Profit de faptul ca in orele dinaintea pranzului Regina se plimba prin imprejurimi, ma apropii cu sfiala de Vila Paira, unde pot sa o studiez mai bine in toata splendoarea sa. Sora Betty...   (12 afisari)
Stiri pe scurt
Intalnire cu Rembrandt
"Reintalnire cu Rembrandt" (Reintroducing Rembrandt), astfel si-a intitulat criticul de arta Gary Schwartz (expert in opera lui Rembrandt) conferinta pe care o va sustine la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), azi (16 iunie) de la orele 11.00. Intalnirea se adreseaza nu numai muzeografilor si specialistilor din institutii de arta, ci tuturor celor interesati de opera artistului olandez care constituie anul acesta subiectul a 80 de expozitii aniversare...   (23 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Procurorii favorizeaza infractorii la Parchetul Pucioasa (550 afisari)
 Faraonul Videanu inrobeste Bucurestii (259 afisari)
 Lista fariseilor din Senat (212 afisari)
 Stiri pe scurt (111 afisari)
 Mi-ar placea sa expun cu Marlene Dumas (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01917 sec.