Ziua Logo
  Nr. 3650 de joi, 15 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
»  
O sentinta din care lipsesc Iliescu si Magureanu ar fi un simulacru
Ion Iliescu a incercat sa obtina, din partea Consiliului Provizoriu de Unitate Nationala (CPUN), o decizie de condamnare a Pietei Universitatii. A pus tema in discutie in cateva randuri. "Piata trebuie maturata", spunea el, si asta chiar s-ar fi produs daca CPUN ar fi decis prin vot ca manifestatia este ilegala. Dezbaterile semanau cu adevarate batalii. Mi-a ramas in minte stilul in care Nica Leon infrunta atunci cererile lui Iliescu....   (37 afisari)      21 comentarii
PD, un partid cu stil ("nabadaios")
E in stilul politic al Partidului Democrat sa faca mutari-surpriza. Retragerea inopinata din Guvern a vicepremierului Gheorghe Pogea si desemnarea lui Radu Berceanu ca ministru al Transporturilor, in locul lui Gheorghe Dobre, inainte ca discutiile asupra unei posibile remanieri si a necesarei restructurari a Executivului sa fi ajuns la concluzii consensuale in coalitie, n-au facut decat sa reaminteasca si sa confirme vocatia "nonconformista" a democratilor. Un...   (9 afisari)      4 comentarii
Codul fiscal in dezbaterea parlamentara
Modificarile Codului fiscal se afla deja in dezbaterea parlamentara. La ora la care scriu acest editorial, Comisia de buget si finante a Senatului dezbate amendamentele la proiectul de lege. Dezbaterea nu este o formalitate caci exista, deja, o seama de modificari fata de propunerile guvernamentale.
Modificarile Codului fiscal pot fi abordate din doua perspective aparent contradictorii. Pe de o parte, ele se incadreaza intr-o viziune fiscala pentru perioada...   (19 afisari)
     3 comentarii
Este timpul sa vorbim despre migratie
Oamenii au trecut frontierele nationale imediat ce acestea au fost create - nu numai ca sa viziteze tari straine, ci pentru a munci si trai acolo. Prin aceasta decizie, si-au asumat aproape intotdeauna riscurile, fiind manati de dorinta de a depasi aversiunea si de a duce un trai mai bun.
Aceste aspiratii au fost motorul progresului uman. Istoric vorbind, migratia a contribuit nu numai la bunastarea fiecarui migrant in parte, ci a umanitatii ca intreg. Este...   (446 afisari)
     6 comentarii
Teroarea discreta practicata de Fidel Castro
Primavara aceasta a avut loc cea de-a treia comemorare a valului de represiuni in cadrul caruia regimul Fidel Castro a arestat 75 de disidenti cubanezi, pronuntand sentinte grele. La scurt timp dupa aceasta, multi prieteni, impreuna cu mine, au infiintat Comitetul International pentru Democratie in Cuba.
Inca mai pastrez in memorie curajul celor care si-au gasit constiinta sociala, au depasit frica si au infruntat dictatura comunista. Imi aduce aminte...   (29 afisari)
     21 comentarii
La judecata zilei
Se implinesc 16 ani de cand centrul Capitalei a fost terorizat de grupuri de mineri infiltrate cu agenti speciali, de cand sase oameni au fost omorati, peste 550 raniti si multi altii dusi si batuti de "organele de ordine", de cand sediile partidelor din opozitie au fost ravasite si localul Universitatii a fost vandalizat. Totul pentru a inabusi prima mare demonstratie a democratiei romane post-comuniste. Pentru toate acestea insa ispaseste un singur vinovat, care a fost doar...   (5 afisari)      4 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lista lui Soros (2048 afisari)
 Jaf din banii persoanelor cu handicap (1465 afisari)
 Stiri pe scurt (740 afisari)
 Angajamentul turnatorului din Comertul Exterior (495 afisari)
 Este timpul sa vorbim despre migratie (446 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01522 sec.