Ziua Logo
  Nr. 3650 de joi, 15 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Schopenhauer si elogiul optimismului
-- A fost, timp de multi ani, critic literar si sefa departamentului de cultura al unui important cotidian din Stockholm. Agneta Pleijel este una din cele mai apreciate scriitoare suedeze, dramaturg, poeta, dar, mai ales, prozatoare. Elena Maria Morogan i-a tradus pana acum in romaneste romanele "Goana dupa vant", "Iarna la Stockholm", "Lord Nevermore", iar Editura Paralela 45 a publicat recent "Fungi - un roman despre dragoste", lansat, la Pitesti si Bucuresti,...
   (192 afisari)      1 comentariu
Curtis si amerindienii
Cele 60 de reproduceri moderne destinate acestei expozitiei "Mostenire sacra - Edward S. Curtis si indienii nord-americani" - deschisa pe 7 iunie in Rotonda Salii Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR) - au fost selectionate din miile de fotografii pe care le-a facut Curtis, incepand din ultimul deceniu al secolului al XIX-lea si pana in 1930, cand si-a definitivat acest proiect caruia i-a dedicat intreaga viata. Proiectul, intitulat "Indienii nord-americani",...   (50 afisari)
Noi titluri "Audiofiction"
Cartile din Colectia Audiofiction sunt povesti pentru oameni mari, citite de voci renumite. De curand, Humanitas Multimedia a lansat noi tilturi in aceasta colectie:
l Marguerite Yourcenar - "Povestiri orientale", lectura Oana Pellea, traducere de Petru Cretia; "Inchipuiti-va ca nu sunt decat un ecran transparent prin care textul ajunge la dumneavoastra. Ce privilegiu, ce voluptate de a fi traversat de un text, ca de o fantoma, si de a ramane cu parfumul si amprenta...   (32 afisari)
Actuale
"Muzica" sculptorului Dinu Radulescu
Sculptorul Dinu Radulescu deschide cate o expozitie la doi ani. Fix. Nici mai devreme, nici mai tarziu. Omul are ritmul lui. Nu e de joaca cu o asemenea ordine de metronom. Precum faimoasele plimbari de la ora sase ale lui Kant, care nu banuia la vremea lui ca linistitul oras hanseatic Konigsberg va deveni Kaliningrad, linistita baza maritima a Flotei Militare Ruse din Marea Baltica.
Timpul linisteste si oamenii, si faptele. Dinu Radulescu a expus recent...   (54 afisari)
ZIUA la BOOKFEST
Editura Ziua este prezenta la Bookfest 2006 cu o serie de lucrari ce marcheaza schimbarea politicii editoriale. Editarea de carte cu tematica precisa adresata unui public avizat presupune calitate crescuta a continutului si a tipariturii. Ceea ce pare a fi preferinta curenta a publicului din Romania pe fondul inflatiei de titluri si, mai ales, de traduceri cu tinta comerciala.
Editia germana a Albumului AFDPR
La Bookfest este expusa editia in limba germana a Albumului...   (11 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- M.S. REGINA MARIA S'A INTERNAT IN SANATORIUL WEISSER HIRSCH (I)
Vesti de la trimisul special al ziarului ZIUA
Cu ajutorul "Lufthansei" ale carei vagoane zburatoare lupta din greu cu norii si intemperiile, ziua in care am zburat nu a fost tocmai buna din punct de vedere meteorologic, dar am ajuns cu bine in locul pitoresc in care se afla sanatoriul Weisser Hirsch (Dresda). Sanatoriul este condus de Consulul General Hans Heinrich Hirsch (sanatoriul ii poarta numele)...   (20 afisari)
"Tiranul" la Bucuresti
Aflat la Bucuresti pentru lansarea ultimului sau roman - "Tiranul" - aparut la Editura Allfa, scriitorul Valerio Massimo Manfredi participa azi (15 iunie) la o conferinta publica, gazduita, de la orele 19.00, de Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso". Pornind de la romanul "Tiranul", invitatii - alaturi de Manfredi se vor afla scriitorul Eugen Uricariu sI prof. Francesco Servida, directorul adjunct al Institutului Italian de Cultura - vor incerca o "Interpretare literara...   (11 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lista lui Soros (2048 afisari)
 Jaf din banii persoanelor cu handicap (1465 afisari)
 Stiri pe scurt (740 afisari)
 Angajamentul turnatorului din Comertul Exterior (495 afisari)
 Este timpul sa vorbim despre migratie (446 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01177 sec.