Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Sfarsit de saptamana, sfarsit de festival
Sambata si duminica, astazi si maine, sunt ultimele zile ale acestei editii, cu numar fast-nefast (13), a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS). Cea de-a doua parte a manifestarii, ale carei dimensiuni depasesc orice se poate imagina in Romania in materie de artele spectacolului, s-a dovedit a avea o componenta autohtona mult mai marcanta (lasand la o parte exotica trecere a lui Andriy Zholdak, care a sustinut zilele trecute o conferinta...   (74 afisari)
Samanta de scandal
Cartarescu si maneaua
Vanzarile din intervalul ultimului an editorial ofera o dubla surpriza la capitolul "piete comparate". Asta daca acceptam ca, uneori, si comparaison are un rezon. Iata despre ce e vorba: recordul vanzarilor de carte romaneasca il detine Mircea Cartarescu, din al carui volum aparut sub titlul "De ce iubim femeile" s-au vandut, pana in acest moment, 110 mii de exemplare; recordul vanzarilor pe piata productiilor muzicale romanesti il detine Carmen Serban,...   (101 afisari)      1 comentariu
Retrospectiva inocentei
De joi (1 iunie) si pana pe 16 iunie, in foaierul Salii de spectacole a Societatii Romane de Radiodifuziune, sunt panotate, in paralel, doua expozitii care se inscriu in aceeasi tematica: "Copilarie fara varste". Una dintre ele prezinta ilustratie de carte - cu CD incorporat - semnata de plasticianul Vasile Socoliuc. Este dedicata celor mai tineri ascultatori ai Teatrului National Radiofonic, care, in decursul a patru ani de existenta ai colectiei "Radio Prichindel" lansate...   (22 afisari)
Stiri pe scurt
Congresul neo-elenistilor
Al treilea Congres European de Studii Neoelene, a carui tema este "Lumea elena dintre perioada iluminista si secolul XX", se va incheia duminica la Bucuresti, anunta Ambasada Greciei in Romania. Congresul european al elenistilor are loc la fiecare trei ani fiind un eveniment marcant in domeniul studiilor neoelene si reprezinta punctul de intalnire a profesorilor si cercetatorilor din toate universitatile lumii, nu numai din Europa. Datorita numerosilor...   (37 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01238 sec.