Ziua Logo
  Nr. 3637 de miercuri, 31 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Cel mai mare roman"
Televiziunea nationala a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute initierea celui mai mare proiect national de identificare a valorilor, actiunilor si personalitatilor care au conturat, de-a lungul anilor, profilul cultural si national al romanilor. Sambata 27 mai, incepand cu ora 20.00, TVR 1 a demarat proiectul "Mari romani", la finalul caruia va fi desemnat "cel mai mare roman" al tuturor timpurilor.
In pragul aderarii la Uniunea Europeana, anunta organizatorii, TVR "ii provoaca...   (32 afisari)
     11 comentarii
Mihai Pelin, decorat de statul italian
Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, a inmanat, luni, la resedinta Amabsadei, insemnele de Comandor al Ordinului Solidaritatii Italiene (Stella della Solidarieta' Italiana) scriitorului si cercetatorului istoriei recente Mihai Pelin (foto dreapta).
Dupa sase ani petrecuti in bibliotecile italiene si in arhivele statale de la Milano, Mihai Pelin a publicat, la revenirea sa in tara, doua carti referitoare la relatiile italo-romane. "Italieni, va...   (97 afisari)
Premii pentru teatrul si filmul studentesc
De curand, s-a incheiat Festivalul International de Teatru si Film Studentesc "Hyperion 2006". O manifestare de acest gen, nu putea sa se finalizeze fara a desemna si niste castigatori. La sectiunea teatru, au fost reprezentate facultati din Romania, Grecia si Italia, iar juriul international prezidat de dramaturgul George Astalos a stabilit urmatorul palmares: * cel mai bun spectacol - "Flecarelile femeilor" (Facultatea de Arte "Hyperion") * premiul special...   (56 afisari)
Frontiera Poesis 2006
-- Clopuri osenesti si palinca pentru premiantii Poesis * Dinu Flamand, castigatorul Marelui Premiu * Joaquin Garrigos Bueno si Varujan Vosganian au primit titlul de Doctor Honoris Causa
La Satu Mare, de 16 ani, revista "Poesis" si poetul George Vulturescu si-au legat numele de unul dintre cele mai importante festivaluri literare romanesti cu premii ce au in ochii literatilor de la noi credibilitate si valoare. Intre 25-27 mai, in spatiul de evenimente dedicate Zilelor municipiului...   (40 afisari)
Crossroad & Illussions
Sambata seara, Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) a prezentat "Crossroad of Illusions", coregrafia si interpretarea Adrian Stoian. Textul de prezentare a spectacolului suna asa: "Inauntru si afara. Am doar o singura viata si totusi traiesc doua. Va recomand cu incredere: DE AJUNS cu confesiunile in public! Ies din ring. Este timpul sa imi traiesc viata, nu pe a altuia. Oricum, sansele sunt de partea mea".
Cine este Adrian Stoian? In urma...   (145 afisari)
Stepa lui Ion Popescu-Negreni
"Acum 40 de ani cand eram in prizonierat, am avut bucuria si tristetea unui popor care, pentru a-si pastra fiinta, s-a mariat cu cei care l-au mutilat la Viena si apoi s-a incuscrit cu cei care au rupt din trupul Moldovei", scrie in "Pagini de jurnal" (1985) Ion Popescu-Negreni.
O fraza amara si lucida, amintind de grozavii si de lasitati costisitoare legate de teribilul flagel: al doilea razboi mondial.
Un document tulburator al prizonieratului s-a dovedit a fi expozitia...   (92 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Fara apropo
Incepem lupta! (II)
Noi credem ca pentru pretul painei de astazi inca e prea mare castigul pe care-l au brutarii, dat fiind "marfa" pe care o pun in vanzare.
De aceia ne ridicam impotriva urcarii pretului painei.
Iar, pentru ca, ramanand la pretul actual nu inseamna sa mancam aceiasi paine mizerabila vom recurge la orice mijloace, dupa cum am spus. Itai vom publica in ziar, ca si pana acum, numele tuturor nerusinatilor care fabrica paine proasta....   (7 afisari)
Stiri pe scurt
La Muzeul de Istorie
Sfarsitului de mai si inceputului lui Ciresar le-a fost rezervata, la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), o serie inedita de evenimente care a debutat ieri, in Sala "Mihai Viteazul", odata cu vernisajul expozitiei internationale "Mercati di Traiano"; perioada de vizitare: 30 mai-11 august. Expozitia cuprinde 14 vestigii arheologice originale montate pe panouri, fragmente din friza de marmura reprezentand fete purtand ghirlande, fotografiile artistice...   (16 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria "Dacia" (912 afisari)
 Ministrul Justitiei renunta la noul Cod Penal (848 afisari)
 Mahalaua Justitiei (596 afisari)
 Parisul isi reduce numarul antenelor GSM (491 afisari)
 Atac la ZIUA (471 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03468 sec.