Ziua Logo
  Nr. 3634 de sambata, 27 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Corespondenta de la Cannes
Spre palmares
Filmul de epoca, dincolo de peruci si costume
Dupa "Volver" al lui Pedro Almodovar - pe care multi il vad in varful palmaresului din acest an -, filmul care a starnit, de asemenea, multe controverse, dar si un interes special este "Marie Antoinette" de Sofia Coppola. Explicatia acestui interes vine din mai multe parti. Poate ca in primul rand spectatorii, dar, de asemenea, si criticii apreciaza viziunea unui american asupra unui episod din secolul al XVIII-lea...   (6 afisari)
     1 comentariu
Festivalul International de Teatru de la Sibiu: primele zile
Joi 25 mai a inceput la Sibiu cea de-a XIII-a editie a Festivalului sibian de Teatru (FITS), cel mai important eveniment de artele spectacolului de la noi. Manifestare multidisciplinara, de la teatrul de arta la teatrul de strada sau in spatii non-conventionale, de la conferinte la ateliere pentru copii defavorizati, FITS aduce anul acesta in viitoarea Capitala Culturala Europeana din 2007 cateva sute de spectacole (in cel mai larg sens...   (10 afisari)
"O piesa pentru indragostiti" de Goethe
Cu sprijinul Consulatului German-Timisoara, in traducerea lui Jean Livescu, Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, prezinta maine (28 mai, orele 19.00), o premiera absoluta in Romania: "Stella. O piesa pentru indragostiti" (in traducerea lui Jean Livescu, "O poveste de iubire") de Goethe. Considerata a nu se inscrie intre capodoperele literare ale lui Goethe, "Stella" a starnit de-a lungul timpului un interes mare in randul oamenilor de teatru, inregistrand...   (19 afisari)
Corespondenta din Polonia
Papa: Libertate si demnitate gratie lui Karol Wojtyla
Piata Pilsudski din centrul Varsoviei a rasunat ieri dimineata de canturile religioase si de aclamatiile adresate lui "Benedetto, Benedetto!", impletite cu numeroasele pancarde pe care scria "We thank you!" (Va multumim), cu ocazia primei slujbe oficiate de Papa Benedict al XVI-lea in timpul vizitei sale de patru zile in fosta tara comunista. Aceeasi piata in care Papa Ioan Paul al II-lea, pelerin in propria sa patrie,...   (6 afisari)
Melania Mazzucco la Bucuresti
Versiunea in limba romana a romanului "Numele ei era Viata" de Melania Mazzucco, castigatoare a Premiului Strega 2003, va fi lansata luni dupa-amiaza (29 mai), la orele 18.00, la sediul Institutului Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti. Este o carte tradusa pana acum in peste 20 de limbi, aflata in "Top zece scriitori de succes" in 2005 in Statele Unite, pe care Editura Polirom a publicat-o, in traducerea si cu notele Oanei Bosca-Malin, in Colectia "Biblioteca...   (4 afisari)
Samanta de scandal
Diplomatia culturala
"Jurnalul literar", nr. 1-6/ 2006, publica un document din 13 iunie 1992: conferinta "Politica externa maghiara si protectia minoritatilor", sustinuta de un diplomat al Ministerului de Externe al Ungariei, Horvath Attila, in fata reprezentantilor Asociatiei Culturale Maghiare din Ulm (Germania).
Centrul de interes maxim al acestei conferinte a fost atins in sesiunea de intrebari si discutii, unde diplomatul maghiar face, in nume personal, o descriere futurologica:...   (14 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Concerte Bartok-Enescu
Violonistul Sherban Lupu si pianistul Ian Hobson vor sustine azi (27 mai) si luni (29 mai) doua concerte Bartok-Enescu, organizate de Institutul Cultural Roman (ICR) Budapesta in cadrul Anului Bartok in Ungaria. Primul va avea loc la Palatul Regal Godollo, iar cel de-al doilea la Budapesta, in Casa memoriala "Bartok Bela" din Budapesta. Nume de referinta in interpretarea muzicii enesciene, profesor de vioara si sef de catedra la University of Illinois Lupu...   (5 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania (187 afisari)
 ZIUA salveaza Catedrala Sf. Iosif (182 afisari)
 Castelul Bran a fost retrocedat (126 afisari)
 Lazea: Exista riscul prabusirii preturilor imobiliare (97 afisari)
 "Proiectul Zichron" (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01594 sec.