Ziua Logo
  Nr. 3631 de miercuri, 24 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Integrala camerala Haydn la Ateneu
Trei dintre cei mai buni instrumentisti ai Filarmonicii "George Enescu" - Anda Petrovici (vioara), Marin Cazacu (violoncel) si Nicolae Licaret (pian) - vor prezenta publicului din aceasta seara (24 mai, orele 19.00) de la Ateneul Roman integrala trio-urilor de Joseph Haydn (40 la numar). Compozitorul austriac (1732-1809) este parintele primei scoli muzicale vieneze, unul dintre cei mai prolifici si mai influenti creatori de la sfarsitul veacului al XVIII-lea.
Fondat...   (11 afisari)
"Nascut in URSS", lansat in Romania
Editura Polirom lanseaza vineri, 26 mai, ora 19.00, in Club A din Bucuresti (str. Blanari nr. 14), cartea "Nascut in URSS" de Vasile Ernu, cea mai noua aparitie din colectia "Ego-grafii". Va fi un maraton de lectura, muzica si imagini, cu invitati speciali din ex-URSS: Alexandrina Hristov, Pavel Stratan, Planeta Moldova si Mihai Vakulovski. Invitati speciali din ex-Republica Socialista Romania vor fi Andrei Gheorghe, Bogdan Ghiu, Dan Perjovschi si Costi Rogozanu....   (12 afisari)
Barbu Brezianu, Doctor Honoris Causa
Astazi, miercuri, 24 mai, la ora 12:00, UNAgaleria, spatiul expozitional al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti (str. G-ral Budisteanu nr.10), gazduieste ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa lui Barbu Brezianu. Poet, critic si istoric de arta, publicist si traducator, Barbu Brezianu este una dintre cele mai reprezentative personalitati ale culturii romane din secolul XX. Nascut la 18 martie 1909, a debutat in anii '30 cu volume...   (7 afisari)      1 comentariu
Castelul Bran se restituie
Dupa o jumatate de an de negocieri, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va organiza, vineri, ceremonia de semnare a Dispozitiei de restituire a domeniului Castelul Bran si semnarea Acordului privind administrarea acestuia, in prezenta ministrului Adrian Iorgulescu si a lui Dominic Habsburg-Lothringen, mostenitorul Principesei Ileana.
La ceremonia oficiala, care va fi organizata la Sala de Muzica a Castelului Bran cu incepere de la ora 12.00 si va fi urmata de o conferinta...   (8 afisari)
     1 comentariu
Corespondenta de la Cannes
Varianta romaneasca a sfarsitului lumii
-- Filmul lui Catalin Mitulescu a fost prezentat ieri in sectiunea "Un certain regard"
Si sfarsitul lumii are un inceput. Pentru un tanar cineast roman, aflat la inceputul unei, speram, spectaculoase cariere internationale, "sfarsitul lumii" se produce la Bucuresti la caderea regimului Ceausescu. Este, fireste, un sfarsit fictionalizat, tratat cinematografic printr-o insolitare gratie careia subiectivitatea infantila isi face jocul....   (3 afisari)
Anotimpul festivalurilor de teatru
Sapte milioane de dolari pentru Sibiu
De la sfarsitul lui aprilie si pana dau caldurile de iulie, tara-ntreaga e in festival. Cea de-a doua serie de reuniuni teatrale, majoritatea cu caracter, mai pe drept, mai pe nedrept, international, a inceput, intr-un duplex Craiova-Bucuresti, cu Festivalul Shakespeare, o bienala ajunsa la cea de-a patra editie. Un eveniment mai degraba de elita, de o amploare - cantitativ - mult mai mica decat "concurentul" sau sibian, Festivalul...   (3 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Pentru ca voia sa se marite cu un tanar, mostenitorii o maltrateaza
Publicam in cele ce urmeaza un caz care a facut senzatie. O bataie care s'a soldat cu internarea in spital a trei din beligeranti s'a intamplat ieri in urmatoarele imprejurari. In comuna Focuri locuia femeia Catinca Munteanu impreuna cu concubinul ei Gh. Cocarla. Cei doi au vrut sa se casatoreasca dupa un concubinaj de aproape doi ani si un amor nebun. Numai ca femeia noastra era mai in varsta...   (3 afisari)
Stiri pe scurt
Teatru si film studentesc
Institutul European de Cultura, Comunicare si Educatie prin Imagine, cu sprijinul Fundatiei Universitare "Hyperion", al Centrului National al Cinematografiei, al Arhivei Nationale de Filme si al Autoritatii Nationale pentru Tineret, sub auspiciile Anului Francofoniei - Romania 2006, organizeaza in perioada 22-26 mai, Festivalul International de Teatru si Film Studentesc "Hyperion 2006". La Festivalul de Teatru vor participa in competitie spectacole din...   (21 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Urmasii calailor din Obor (717 afisari)
 Cocosatii de la Catedrala (374 afisari)
 Marea gainarie (207 afisari)
 Stiri pe scurt (84 afisari)
 Istoria ne da mereu cate o lectie de iad... (83 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01268 sec.