Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Festivalul de la Cannes 2006
In deschidere: "Codul lui Da Vinci"
Considerat cea mai solida platforma de lansare si sustinere a cinematografului de autor, a valorilor artei filmului universal, Festivalul de la Cannes se deschide in aceasta seara cu proiectia unui film care a starnit deja valuri de controverse nu doar in lumea bisericii: "Codul lui Da Vinci".
Ecranizarea romanului lui Dan Brown, vandut intr-un tiraj de 30 milioane exemplare, are atuul unei distributii in care partea franceza este...   (6 afisari)
     2 comentarii
Premiile USR, un pas inainte, altul inapoi
Pentru prima data in istoria premiilor sale, Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) a acordat o distinctie, la alta sectiune decat debuturi, unui nemembru al organizatiei. "Fericitul" a fost poetul Dan Sociu, pentru volumul volumul "Cantece eXcesive" (Cartea Romaneasca).
Gazda Premiilor USR, decernate luni in Sala Amfiteatru a Teatrului National din Bucuresti, a fost Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii. Pupitru transparent, diplome "produse" la minut...   (13 afisari)
     1 comentariu
Raducanu-Tavitian: bisuri vieneze
Concertul jazzmen-ilor Johnny Raducanu si Harry Tavitian la Viena (11 mai) a tinut cu mult peste durata planificata si s-a bucurat de un succes enorm la publicul originar din Romania si la cel austriac. Cantarea a cuprins un solo Harry Tavitian, un solo Johnny Raducanu si un performance la patru maini a celor doi. La cererea publicului, cei doi mari muzicieni au interpretat si blues-uri si au improvizat pe diverse teme. Johnny Raducanu a intretinut si binedispus...   (6 afisari)
   (9 afisari)
Stiri pe scurt
Centenar Ibsen la Ateneu
Anul 2006 marcheaza implinirea centenarului de la moartea dramaturgului norvegian Henrik Ibsen, scriitor ale carui piese sunt cel mai des jucate in lume, dupa Shakespeare. Acest an aniversar va fi sarbatorit peste tot in lume prin diferite activitati culturale, iar in Romania, la Bucures, printr-un concert extraordinar ce va avea loc la Ateneu, in aceasta seara (17 mai), de la orele 18.00. Programul va cuprinde un concert de pian compus de Edvard Grieg -...   (8 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01691 sec.