Ziua Logo
  Nr. 3622 de sambata, 13 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
De noua ori "Jos palaria"
La Teatrul de Comedie din Bucuresti este in plina derulare cea de a noua editie a Festivalului de teatru al liceenilor bucuresteni "Jos palaria", organizat impreuna cu Clubul UNESCO-Adolescentii. "Vrem ca Festivalul <<Jos palaria>>, care la anul va sarbatori zece editii, sa dea sansa de afirmare publica adolescentilor si sensibilitatii lor artistice. Sa spunem <<Jos palaria>> celor mai buni dintre ei. Numai prin comunicare si dorinta de a-l cunoaste si pe Celalalt putem...   (10 afisari)
Revista presei culturale
l "Poesis", an XVII, nr. 181-182, 2006. Editor: "Informatia zilei" (cotidian al judetului Satu Mare, director general: D. Pacuraru). Director: George Vulturescu.
"Zilele Eminescu, 14-15 ian. 2006" inseamna si o atractie principala pentru revista "Poesis": retroactiv, avem programul manifestarilor, precum si medalioane ale laureatilor: Gabriela Melinescu (Marele Premiu), Oana Catalina Ninu, Diana Geacar, Andra-Oana Rotaru - debut, la care se adauga excelente reproduceri...   (40 afisari)
Doua arhitecturi germane
Institutul pentru Relatii Externe din Berlin (IRE) a realizat expozitia "Doua arhitecturi germane (1949-1989)" pe care o va prezenta, in perioada 15 mai-2 iulie, si la Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC). La peste 50 de ani de la crearea celor doua state germane si la peste zece ani de la reunificare, a fost intreprinsa, pentru prima data, o analiza istorica asupra dezvoltarii arhitecturii in aceste spatii. Expozitia prezinta o retrospectiva asupra...   (5 afisari)
Caligrafia japoneza
La Galeriile Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) a fost vernisata in aceasta saptamana (pe 10 mai) expozitia "Metamorfozele liniei. Caligrafia japoneza" a artistei Rodica Frentiu.
Conceputa din cinci secvente, urmarind petrecerea anotimpurilor si relatia caligrafiei cu budismul Zen, expozitia este, in acelasi timp, si un istoric al caligrafiei japoneze, oferind caligrame scrise in toate stilurile: sigiliu, clerical, cursiv, imprimat-cliseu si semicursiv. "Cultura...   (63 afisari)
Actuale
Samuel Beckett - 100. E absurd!
S-au implinit o suta de ani de la nasterea lui Beckett (13 aprile 1906). Unul dintre marii scriitori ai secolului XX, care au impus o noua perspectiva asupra literaturii. Dar si a modului de a intelege/ percepe/ analiza conditia umana.
Irlandez la obarsie, scolit la Trinity College, specializat in literatura franceza, adopta limba lui Voltaire si Racine ca pe un instrument de lucru. Conditia de marginal irlandez (ca si Oscar Wilde, despre care va scrie cateva...   (32 afisari)
     1 comentariu
   (12 afisari)
(Re)cunoasteti autorul
"Dupa 1990 m-am dedicat publicisticii"
-- Interviu cu Valentin Hossu-Longin
Valentin Hossu-Longin, absorbit probabil de presa scrisa si de emisiunile culturale de la radio, nu ai mai aparut in librarii cu nici o carte, din 1999.
In acel an, la 21 iulie, cand implineam 60 de ani, mi-am facut cadou cea de-a zecea carte, aparuta la Libra si intitulata "A doua Romanie" (vol.1). Am lansat-o in Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor, beneficiind de un numeros public, in randurile...   (10 afisari)
Stiri pe scurt
Conservare si/sau restaurare
Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca (UAD) organizeaza, in perioada 4-15 mai, manifestarea "Conservare-Restaurare - abordari contemporane", care cuprinde o expozitie de prezentare a activitatii sectiei de Conservare-Restaurare din cadrul universitatii, precum si un atelier sustinut de cercetatorii Institutului National de Optoelectronica din Bucuresti. Expozitia, deschisa la Galeria Casei Matei, este prima de acest gen intr-o galerie de arta clujeana,...   (36 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Minunea parintelui Ilarion Argatu (4098 afisari)
 Agentul Volodea (1406 afisari)
 Amintiri despre Alexandru Paleologu (620 afisari)
 Ofiterul care a depus plangere impotriva SRI a facut congestie cerebrala (566 afisari)
 Mega-afacerea melcilor - teapa italiana (381 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01243 sec.