Ziua Logo
  Nr. 3606 de vineri, 21 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"D'ale Carnavalului", primul "Film de colectie"
"Birlic a fost un miracol comic! O structura iradianta de umor, de jovialitate, de buna dispozitie, de serenitate... Intr-o seara, am fost spectator la National la "D'ale Carnavalului" - povesteste actorul Ion Lucian. Scena cand Cracanel ii povestea lui Iordache intalnirea lui cu Pampon a provocat oprirea spectacolului (strict autentic!)... Se radea cu atata dezlantuire, ca nu s-a putut continua spectacolul, minute in sir. Nu banuiam atunci ca voi...   (963 afisari)      1 comentariu
"Eu m-am simtit ca pestele in apa in perioada lui Ceausescu"
-- D. Tepeneag a pledat la Timisoara pentru Partidul Comunist
Dumitru Tepeneag, scriitorul exilat cu forta in Franta de catre regimul comunist, a declarat ca asteapta sa se constituie din nou Partidul Comunist in Romania. "E o gluma serioasa", a explicat Tepeneag in cadrul unei intalniri publice. El nu s-a aratat intimidat de posibila reactie a unor disidenti romani la declaratiile sale, marturisind ca nu il sperie opozitia lor. "Mi-e o...   (33 afisari)      7 comentarii
Actuale
Jazz cu inundatii, fotbal si Mircea Tiberian
Mircea Tiberian este unul dintre putinii jazzmeni romani ramasi pe baricade. Dintre cei care nu renunta si nu cedeaza in fata presiunilor oferite de comercializarea si trivializarea muzicii. Jazz-ul si asa nu a avut prea multi admiratori - nu intra in discutie "nucleul dur" al marilor impatimiti - si in ultimii ani a beneficiat si de o restrangere a audientei. Manifestari, multe-putine, au mai fost si vor mai fi. Sigur, fara prea multa mediatizare,...   (33 afisari)
Romanii deschid si inchid "Balkanfever"
Timp de trei saptamani (21 aprilie-14 mai), febra muzicii balcanice ("Balkanfever") cuprinde din nou capitala Austriei. Ritmuri tiganesti, acorduri de chitara si acordeon, muzica traditionala si variatiuni de jazz cuceresc pentru a treia oara capitala Austriei, in cadrul festivalului "Balkanfever". Devenit un punct de referinta in calendarul evenimentelor culturale din Viena, festivalul reuneste nume sonore ale muzicii cu influente traditionale din: Romania,...   (33 afisari)
Ce citeau românii acum 68 de ani?
Pe nour de lumina,
la miez de noapte sfanta
Calcand cu moarte, moartea,
Isus s'a intrupat...
Si, peste tot pamantul,
vazduhurile canta
Eternul cant al pacii
"HRISTOS A INVIAT!"
ZIUA, aprilie 1938   (7 afisari)
Stiri pe scurt
Mostenirea Brancovenilor
In a doua zi de Paste, "Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului", Muzeul Municipiului Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara deschid expozitia "Mostenirea Brancovenilor", la Palatul Mogosoaia, orele 17.00. Sunt evocate in marturii fotografice monumentele perioadei brancovenesti, precum si ecoul lor in arhitectura Munteniei, manifestat pana la inceputul secolului al XX-lea. In plus, tiparituri originale din timpul lui Constantin Brancoveanu,...   (19 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scornicestiul fara Ceausescu! (1341 afisari)
 A aparut revista Spy (1289 afisari)
 Ingropaciunea crestineasca a lui Petru Groza (971 afisari)
 "D'ale Carnavalului", primul "Film de colectie" (963 afisari)
 Groparii lui Panait (405 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02142 sec.