Ziua Logo
  Nr. 3604 de miercuri, 19 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Invitatie in urma cu 6000 de ani
"O zi din viata unei comunitati eneolitice" este denumirea proiectului multimedia de arheologie pentru copii si tineri lansat de catre Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR). "Este pentru prima data in Romania cand o cercetare arheologica este transpusa in produse accesibile copiilor si tinerilor interesati de acest domeniu", precizeaza Catalin Bem, coordonatorul programului. Structurat pe trei etape, proiectul va genera mai intai un DVD - in care va fi prezentata...   (8 afisari)      1 comentariu
"Itinerariul culturii hasidice"
-- "Stapanul Numelui Bun" revine in Romania
Consiliul Europei a lansat un program major de itinerarii culturale. Cel mai recent poarta titlul "Itinerariul culturii hasidice" si se refera la patrimoniul cultural iudaic. Cu acest prilej vor avea loc astazi, la Bucuresti, vernisajul unei expozitii de fotografii iudaice (realizata de George Dumitriu, de la Institutul National al Monumentelor Istorice) si un Seminar international pe tema culturii hasidice, la care participa...   (22 afisari)      1 comentariu
Grafica satirica
Galeria de Arta a Ministerului Culturii a inaugurat, ieri, expozitia de grafica satirica "Serbia & Muntenegru - Romania", care reuneste lucrarile mai multor caricaturisti din cele doua tari.
Evenimentul, organizat de caricaturistul Florian Doru Crihana si de Ambasada Serbiei si Muntenegrului in Romania, la care au participat o parte dintre autorii desenelor si reprezentanti ai corpului diplomatic din Bucuresti, a coincis cu vizita oficiala pe care presedintele Traian Basescu o...   (6 afisari)
"Antipa" prelungit
De la inceputul lunii aprilie, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si-a prelungit programul de vizitare in intervalul orar 10.00-19.00, in zilele de miercuri, joi si vineri. Accesul vizitatorilor in expunerea publica va fi permis pana la orele 18.00. In zilele de sambata si duminica, intervalul de vizitare a fost extins intre orele 10.00-20.00, accesul fiind permis pana la orele 19.00. (L.D.)   (2 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Vorbe de soptit... la ureche
Bancile se asaneaza,
Deponentii doar se ard...
Singurele banci solide's
Cele de pe bulevard.
Auzind ca deputatii
Si-or inchide gurile,
A'ndraznit sa vie vara
Aducand caldurile.
Inainte de cartele
Se servea un Stan ori Bran;
Azi cartelele's facute
Pentru prea sfantul: Ciolan.
Foaie verde bob naut
Vin strainii sa ne-ofere,
Sa ne umple de avere
Insa, fara imprumut.
ZIUA, 19 aprilie 1938   (2 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Revista spaniolilor romani
A aparut primul numar al revistei "Origini romanesti", dedicata exclusiv comunitatii romane din Spania. Editata la Madrid, intr-un tiraj de 75.000 de exemplare (tiraj auditat in sistem PGD), cu o distributie gratuita pe intreg teritoriul spaniol, revista, condusa de Gelu Vlasin (director) si Cornel Drinovan (redactor sef), are o aparitie lunara (48 de pagini color), incercand sa acopere domenii de informare care merg de la stiri pana la divertisment si...   (3 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (317 afisari)
 Jaf la pensii (213 afisari)
 Misterele de 100 de ani (201 afisari)
 Procesul comunismului, procesul Occidentului (87 afisari)
 Tom Cruise va manca placenta copilului sau (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01440 sec.