Ziua Logo
  Nr. 3598 de miercuri, 12 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Vizita Papei la Sibiu nu pare posibila
-- Cardinalul Achille Silvestrini considera ca Benedict al XVI-lea va fi un mare invatator intru viata crestina * Suveranul Pontif ar fi incantat sa-l intalneasca pe patriarhul Teoctist * Fratii ortodocsi din Romania sa acorde importanta raporturilor cu greco-catolicii
La o saptamana de la implinirea unui an de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, Eminenta Sa, cardinalul Achille Silvestrini, ex-prefect al Congregatiei Pontificale pentru Bisericile Orientale...   (6 afisari)      5 comentarii
Concurs cu fotografii artistice
Editia din acest an a competitiei "Premiul Henkel CEE pentru Arta" este dedicata fotografiei artistice. Adresandu-se artistilor din 28 de tari (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kirghizstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan), concursul...   (20 afisari)
Paste Evreiesc 5766
Asta seara, evreii se aduna cu familia si prietenii in jurul mesei, si povestesc despre "Iesirea din Egipt". E seara de Seder, care marcheaza inceputul Sarbatorii de Paste, care dureaza sapte zile.
Pastele evreiesc se mai cheama "Hag ha Matzot" (Sarbatoarea azimelor), se mananca numai paine nedospita, adica fara drojdie (matzot, pasca), in amintirea iesirii poporului evreu din sclavia faraonica egipteana, cand evreii au parasit in graba Egiptul, nemaiavand vreme sa lase aluatul...   (571 afisari)
     9 comentarii
   (7 afisari)      1 comentariu
Succes pentru Tudor Giurgiu
"Legaturi bolnavicioase", debutul in lung-metraj al regizorului Tudor Giurgiu, fondatorul Festivalului de Film Transilvania - TIFF de la Cluj si presedinte al TVR, are succes in cinematografele romanesti, plasandu-se pe locul al treilea in "boxoffice"-ul weekend-ului trecut, dupa lansarea sa la Cluj si la Bucuresti. Prezentat in premiera absoluta la Festivalulul international de film de la Berlin, in februarie, "Legaturi bolnavicioase", realizat dupa un scenariu de Cecilia...   (5 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Fiscale
Cand se va face plata pensiilor
Incepand de maine 13 aprile a.c. se va face plata pensiilor pe luna Aprilie 1938, in avans, datorita sarbatorilor de paste.
Se aduce la cunostinta d-lor pensionari cu aceasta ocazie ca este oprit cu desavarsire de a se face vre-o plata altcuiva decat titularului.
Itinerarul va fi urmatorul:
Marti 13 aprilie 1938 se vor achita pensiile vaduvelor, invalizilor si orfanilor de razboi, Miercuri 14 aprilie literele...   (8 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Istoria din sigilii
Istoria Europei din secolul al V-lea si pana in cel de-al XX-lea este redata intr-o interesanta expozitie de sigilii si documente, din colectia personala a Marinelei Pop-Campeanu, la sediul Muzeului Municipiului Bucuresti (MMB). Expozitia denota un spatiu cultural si istoric comun ale statelor si civilizatiilor care compun Europa de mai bine de o mie de ani si este alcatuita din facsimile de documente si copii a 140 de sigilii facute dupa originalele aflate in...   (42 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Amenzi astronomice pentru constructii neautorizate (1151 afisari)
 Podul de sprit (667 afisari)
 Paste Evreiesc 5766 (571 afisari)
 Judecatorii, afectati de legea salarizarii (474 afisari)
 Stiri pe scurt (263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01113 sec.