Ziua Logo
  Nr. 3588 de vineri, 31 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
O medalie pentru Florin Piersic
Vorbitorii de limba romana din Israel l-au sarbatorit ieri pe popularul actor Florin Piersic, la implinirea a 70 de ani.
In prestigioasa sala a Teatrului National Ebraic "Habima" din Tel Aviv, sute de spectatori si-au exprimat admiratia fata de artist, aplaudandu-l minute in sir. Ambasadorul Romaniei, dr. Valeria Mariana Stoica, a declarat ca Florin a devenit unul din bunurile romanesti cele mai cerute la export, iar Bruno Landsberger, consulul de onoare al Romaniei...   (13 afisari)
     2 comentarii
In ajun de Gala, UNITER isi pierde sediul
Pentru al XIV-lea an consecutiv, Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) isi va decerna, luni, 3 aprilie, premiile pentru cei mai buni actori, regizori, scenografi din stagiunea trecuta, intr-o Gala desfasurata la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti (TNB) si transmisa in direct de TVR 1. Regizorul spectacolului va fi Cornel Todea, vicepresedintele UNITER, iar gazda, Ion Caramitru, presedintele Uniunii si director al TNB. Scenografia e realizata, ca...   (5 afisari)
Trei ani fara Mariana Marin
Acum trei ani, la sfarsitul lui martie, disparea tragic, la doar 47 de ani, Mariana Marin (Madi, cum ii spuneau apropiatii), dupa o viata dedicata scrisului, dupa multe suferinte si lovituri primite, din care izbutea sa iasa de fiecare data mai senina si mai puternica. Tocmai invinsese o boala cumplita si se bucura de lucrul la o noua carte, cand ingerii au luat-o cu ei acolo Sus, lasandu-ne mai saraci cu un poet.
A fost un catalizator permanent al generatiei '80, din...   (18 afisari)
     2 comentarii
O carte pe zi
Toate drumurile duc la... Kabul
Ambasadorul Emil Ghitulescu, fost reprezentant al Romaniei in Afganistan si Pakistan, si-a lansat la Bucuresti volumul "Toate drumurile duc la... Kabul", in cadrul programului "Cartea lunii la MAE". Aparut la Editura Curtea Veche, volumul ambasadorului Ghitulescu arata ca, intr-adevar, pentru o buna perioada de timp, dupa 11 septembrie 2001, toate drumurile duceau la Kabul. Si acum ele raman batatorite de inalti emisari veniti din toate colturile lumii....   (3 afisari)
Actuale
Paris, Paris avec Dee Dee B.
In prag de mare-meci-mare la Bucuresti - mobilizarea a 2000 de jandarmi aminteste de marile productii hollywoodiene, daca nu ne-am aminti si de masivele represiuni "en beaute" staliniene -, cu prilejul inchiderii Zilelor Francofoniei (varianta oficiala franceza este mult mai pompoasa, evocand defilarea devotatei garzi napoleoniene sub comanda maresalului Ney, "des Etats Generaux de la Francofonie"), un neasteptat concert de jazz ne imbuneaza pornirile belicoase...   (14 afisari)
Stiri pe scurt
Jubileu la Timisoara
Opera Nationala Romana din Timisoara a sarbatorit ieri 60 de ani de la infiintare. Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a transmis Operei banatene un mesaj, impreuna cu urarea "Vivat, Crescat, Floreat!". Din mesaj n-a fost omis rolul istoric la Operei din Timisoara - prin balconul care a oferit primul spectacol al libertatii postcomuniste. La randul sau, Majestatea Sa, Regele Mihai, a trimis un mesaj in care isi exprima speranta de a vizita, pana...   (32 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Autostrada expirata (304 afisari)
 Conspiratia Gojdu dejucata (108 afisari)
 Miscari europene ce pastreaza intacta vechea Romanie (85 afisari)
 Rasturnare de situatie in cazul Larisa Chelaru (76 afisari)
 Furtuni si inundatii peste Romania (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01468 sec.