Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Acei idioti care ne vegheau
Daca e adevarat ceea ce vedem, in ultimul an, in spectacolele despre comunismul romanesc, si anume ca Tovarasul si Tovarasa erau niste tampiti rizibili, iar securistii, alti tampiti fara sira spinarii, atunci oare ce-am putea crede despre poporenii pe care i-au condus si manipulat atatea decenii? Nu faptul ca ei erau inca si mai idioti decat cei care-i guvernau si supravegheau?
Cam la fel se petreceau lucrurile si in satirele agitatorice de dinainte de 1989 (de fapt,...   (6 afisari)
     4 comentarii
Actuale
Bergman la Cinemateca
Nu stim a cui a fost initiativa, dar s-a dovedit binevenita si plina de arome intelectual-artistice de cea mai buna calitate: intre 13 si 20 martie au rulat, "en suivie"- de ce sa nu ne "francofonim" si noi putin in aceste intense zile de "francofoneala"... - nu mai putin de sapte filme apartinand unuia dintre cele mai importante figuri ale cinematografiei mondiale din ultimele decenii.
Numele lui este Ingmar Bergman. Regizor suedez de notorietate internationala,...   (15 afisari)
     1 comentariu
Independentii la televizor
Incepand din 29 martie, in ultima miercuri a fiecarei luni, de la ora 22.30, TVR 2 va transmite un spectacol de teatru independent, intr-un program numit "Independent", castigator al concursului organizat recent de televiziunea publica.
Primul tele-spectacol va fi "The Sunshine Play" de Peca Stefan, in regia Anei Margineanu, productie a Teatrului LUNI de la Green Hours. Textul a fost scris direct in engleza, pentru Festivalul Fringe de la Dublin, din toamna anului trecut,...   (7 afisari)
"Ceruri si gradini" la Roma
"Recursul autentic atat la modernitate, cat si la traditia spirituala" este intentia - ne marturiseste artista Doina Mihailescu - expozitiei "Ceruri si gradini", prezentata recent la Accademia di Romania. Explozie de sensibilitate si mistica ortodoxa in zgomotul unei urbe occidentale precum Cetatea Eterna, expozitia si-a invitat vizitatorii - romani si nu numai - la reculegere si cunoastere contemplativa. Au expus doi pictori diferiti ca varsta, formatie profesionala...   (10 afisari)
Stiri pe scurt
Flamenco in Romania
Pe 6 aprilie, Espana Baila Flamenco va sustine spectacolul "The Power of Feeling", reprezentatie pentru care criticii de specialitate i-au numit pe dansatori "Riverdance a la espanola". Pe 7 aprilie publicul romanesc va putea asista la o noua interpretare a operei "Carmen" de Bizet, intr-o interpretare in stil flamenco datorata artistilor de la Ballet Flamenco de Madrid, cuprinzand doua acte si 13 scene. Ambele spectacole vor avea loc la Sala Palatului. Coregrafia...   (4 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01552 sec.