Ziua Logo
  Nr. 3579 de marti, 21 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Un cantec pentru varsta senectutii
"Cine n-are batran sa-si cumpere", spune o vorba din popor. Zsuzsa (Dorina Lazar), care nu mai e, nici ea, tanara de mult, isi are batranii ei: in fiecare joi, Mana, Hilda, Istvan, Adel, Ameliedraga si, mai ales, mult-pretuitul Sandor iau masa acasa la Zsuzsa, printre ramasitele veselei de Sevres si recent achizitionate pahare de plastic, din care hapaie supa cu taietei, caltabosi si taietei cu varza si dau pe gat licori care-ar putea fi vin de Tokay (sau nu)....   (106 afisari)
RRC a premiat Arta
In aceasta seara (21 martie), Radio Romania Cultural (RRC) va transmite spectacolul de gala prin care si-a desemnat ieri, la Teatrul Odeon din Bucuresti, castigatorii premiilor pe care le acorda in fiecare an. Dupa cum am mai anuntat, Premiul de Excelenta i-a fost acordat acad. Solomon Marcus, Premiul Lux Mundi i-a revenit scriitorului Norman Manea, iar Premiul In memoriam Iosif Sava i-a fost inmanat pianistei Alina Elena Bercu. Celelalte premii, acordate la diferite sectiuni,...   (6 afisari)
Stefan Iures: Vecia abreviata
L-am intalnit pe Stefan Iures in urma cu peste jumatate de secol, in redactia ziarului "Scanteia tineretului". Fremata acolo o tinerete scriitoriceasca de mare talent, care i-a dat pe Fanus Negu, Radu Cosasu, Mazilu, Nicolae Tic, Al. Mirodan. Stefan Iures avea 22 de ani si primise deja un premiu de poezie. Intrase de timpuriu in publicistica si in literatura, apoi o vreme a disparut. Dupa 1990 a redevenit activ in vitrinele librariilor, cu volume de poezie, epica de...   (63 afisari)
"Scaune" in turneu francofon
Duminica seara (19 martie), iordanienii prezenti la Centrul Cultural Hussein din cadrul Primariei Marii Municipalitati a Ammanului - principalul for administrativ - au asistat la reprezentatia spectacolului "Scaunele" de Eugen Ionescu, propusa de Compania romaneasca de Teatru D'aya. Spectacolul a fost integrat in celebrarea Zilelor Francofoniei, eveniment care se desfasoara in perioada 14-27 martie, sub patronajul M.S. Regele Abdullah II. In intervalul 19-30 martie,...   (2 afisari)
Documentare romano-maghiare in festival
Cineastii care doresc sa participe la cea de a treia editie a Festivalului filmului documentar maghiar-roman (Miercurea-Ciuc, 22-28 mai), se pot inscrie cu creatii din anii 2004-2006, pana in data de 31 martie. Festivalul este structurat pe categorii - "Stiinta.Dok (etnologie, antropologie si stiinta), "Istorie.Dok" (avand in vedere aniversarea revolutiei din '56, in special documentare pe acest subiect), "Arta.Dok" (plastica si literatura), "Natura.Dok",...   (9 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Informatiuni
Parchetul a fost instiintat ieri dimineata ca la inchisoarea Galata se afla de opt zile in greva foamei detinutul Ion Alistar Suhan, invinuit a fi autorul unei talharii de pe soseaua Iasi-Podul Iloaiei. Detinutul prin petitia trimisa la parchet, arata ca este decis sa tie greva foamei oricat de mult, intru'cat el este complet nevinovat si cere sa fie pus in libertate. Ion Suhan va fi adus la parchet pentru a fi examinat de medicul legist.
Parchetul...   (3 afisari)
Stiri pe scurt
Ziua animatiei
Marionetistii de pretutindeni sarbatoresc azi (21 martie) Ziua Internationala a Teatrului de Animatie, instituita oficial in 2002, cand, la reuniunea Consiliului General de la Atlanta, aceasta propunere a fost votata in unanimitate. Uniunea Internationala a Artistilor Marionetisti din Romania (UNIMA) si Teatrul Tandarica s-au alaturat celorlalte centre UNIMA si teatre de papusi si marionete. In mesajul adresat cu aceasta ocazie de fostul vicepresedinte UNIMA, Michael...   (21 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ultimul lazaret (887 afisari)
 Am pornit de la mituri pe care am incercat sa le demontez (622 afisari)
 Ingineria "Tezaurul" (537 afisari)
 Arsenalul Spaga (434 afisari)
 Afise contra proiectului Rosia Montana (352 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01172 sec.