Ziua Logo
  Nr. 3575 de joi, 16 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Pogea il "taie" pe Vladescu
-- Vicepremierul PD Gheorghe Pogea l-a contrazis ieri public pe ministrul liberal al Finantelor, Sebastian Vladescu, in privinta impozitelor care ar urma sa fie majorate * In timp ce seful Finantelor spunea recent ca ar fi posibila majorarea TVA sau a cotei unice in 2007, vicepremierul Pogea afirma ca acest lucru este exclus
Guvernul cauta solutii pentru majorarea veniturilor publice nefiscale si nu pentru majorarea taxelor principale, a declarat, ieri, vicepremierul Gheorghe...   (11 afisari)      1 comentariu
Mahindra, observator la Tractorul
Grupul indian Mahindra &Mahindra, interesat de preluarea societatii Tractorul Brasov, va putea monitoriza activitatea societatii romanesti pana la finalizarea tranzactiei, in conditiile in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si potentialul cumparator au finalizat contractul de observator. Potrivit unui comunicat al AVAS, in acest moment, cele doua parti discuta asupra ajutoarelor de stat care vor fi acordate uzinei din Brasov. In baza...   (6 afisari)      1 comentariu
Anul schimbarilor la Bursa
-- Noul Consiliu al BVB are drept prioritati listarea utilitatilor, atragerea a 50 de mari companii private si a firmelor de IT * Pana la sfarsitul anului vor fi lansate produsele financiare derivate
Noul Consiliu de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ales la inceputul lunii februarie pentru un mandat de patru ani, si-a propus obiective ambitioase care vizeaza cresterea capitalizarii bursiere de la 15 miliarde de euro la 50 de miliarde de euro si a valorii...   (5 afisari)
Mittal Steel Galati a rambursat ajutoarele de stat
Consiliul Concurentei a inchis investigatia privind ajutoarele de stat pentru Mittal Steel Galati, intrucat societatea a rambursat in mod voluntar suma de 34,6 milioane de lei noi, reprezentand valoarea ajutoarelor acordate peste nivelul maxim admis de lege, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta. Societatea din Galati a rambursat si dobanzile aferente sumei care depasea plafonul admis pentru ajutoarele de stat, in valoare de 7,9...   (10 afisari)
Scandal cu actiunile Biofarm
-- AVAS a obtinut in instanta anularea privatizarii producatorului de medicamente, insa pachetul de 40% din actiuni, vandut initial de stat, mai reprezinta acum doar 1% din capitalul social
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului se va reinscrie ca actionar la Biofarm cu 3,6 milioane de actiuni dupa ce privatizarea producatorului de medicamente a fost anulata in instanta printr-o decizie executorie, se arata intr-un comunicat al institutiei. Potrivit Mediafax,...   (14 afisari)
Recunoastere pentru Smithfield
Compania americana Smithfield Foods a intrat in clasamentul FTSE4Good Global Index Series realizat de Grupul FTSE, care include numai companii care demonstreaza standarde de responsabilitate corporativa recunoscute la nivel mondial, se arata intr-un comunicat de presa. Grupul FTSE, detinut de The Financial Times si Bursa de Valori din Londra, este o companie recunoscuta international care creeaza si gestioneaza indici internationali de servicii si date asociate. In...   (8 afisari)
16% taxa pe dividende
Veniturile realizate de contribuabilii persoane fizice din investitii, respectiv cele din dividende sau dobanzi se impoziteaza cu 16%, incepand cu data de 1 ianuarie 2006, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Impozitarea acestor venituri cu cota unica de impozitare se face in conformitate cu prevederile punctului 39, art III, alin (4) din Legea nr 163/2005 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 138/2004 pentru modificarea...   (27 afisari)
Guru de manageri
Tom Peters, supranumit "guru managementului modern", a sustinut la Bucuresti o conferinta de sase ore pentru managerii din Romania care au dorit sa descopere care sunt noile concepte ale managementului si inovatiei in afaceri, si cum sa le aplice pentru a avea succes. In conferinta organizata de Business Media Group, Tom Peters a incurajat brandingul experiential si designul in marketing, echipele autonome si desfiintarea middle managementului. Expertul american incurajeaza creativitatea...   (3 afisari)
Targ de constructii
Romexpo organizeaza, in acest an, doua expozitii specializate in domeniul constructiilor. Este vorba despre Construct Expo Antreprenor, care se va desfasura in perioada 22-25 martie 2006 si Construct Expo Ambient intre 17 si 21 mai 2006. Prima expozitie este dedicata materialelor si echipamentelor pentru constructii, iar cea de-a doua se adreseaza firmelor de tamplarie, finisaje si decoratiuni interioare. Suprafata ocupata de firmele care vor participa la Construct Expo Antreprenor...   (46 afisari)
Stiri pe scurt
Factura la control
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a demarat un control privind modul de facturare a gazelor naturale, se arata intr-un comunicat de presa. Actiunea de control a fost demarata in urma sesizarilor venite din partea consumatorilor din localitatile Cornetu, Snagov si Pantelimon si se refera la facturile aferente lunii ianuarie, emise de societatea distributie Gaz Sud. Consumatorii si-au exprimat nemultumirea fata de modul...   (33 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Revolta la Spitalul Militar (4030 afisari)
 "Nu puteam sa fiu numai diplomat in Polonia" (406 afisari)
 Stiri pe scurt (302 afisari)
 Prima victima a apei de gura (270 afisari)
 Stiri pe scurt (123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01438 sec.