Ziua Logo
  Nr. 3575 de joi, 16 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Romanian Jazz Tour
In perioada 16-23 martie, fanii de jazz din Romania vor avea bucuria sa asculte si sa aplaude un foarte inspirat proiect muzical realizat de cativa dintre cei mai valorosi jazzmani din Ungaria si aparut recent pe CD-ul "Nairobi Romance".
Este vorba de o adevarata suita (culegere de piese) care ar putea fi intitulata "Impresii din Kenya", rezultata in urma unui lung turneu in Africa in septembrie si octombrie 2004 de Szaloky Bela (trompeta, cornet, flugelhorn si trombon), Gyarfas...   (10 afisari)
Jazz la varf cu Lucian Ban la New York
Pianistul si compozitorul roman de jazz Lucian Ban, stabilit de cativa ani la New York, a participat recent la lansarea a trei noi albume: "Playground", in formula Lucian Ban & Asymetry, si "Calling", cu Alex Harding & Blutopia - pe 8 februarie, la celebrul club Jazz Standard; si "Tuba Project", intr-o noua configuratie a proiectului cu aceasta titulatura, cu Bob Stewart, Alex Harding, J.D. Allen, Lucian Ban si Derrek Phillips - pe 11 martie, la clubul Cornelia...   (21 afisari)
Nuduri in "9 si..."
-- Expozitie a artistei poloneze Jolanta Zuchniewicz
Prezenta la Bucuresti pentru vernisajul expozitiei "9 si...", artista poloneza Jolanta Zuchniewicz le propune romanilor un set de fotografii dedicat nudului feminin. Cele 34 de fotografii au un efect puternic asupra privitorului, comunicand cu acesta prin intermediul starilor sufletesti, al compozitiei, precum si al mesajului psihologic si biologic. Potrivit lui Zuchniewicz, expozitia reprezinta o imortalizare a "transformarilor...   (45 afisari)
La Novi Sad, biletele sunt mai scumpe si spectatorii, mai multi
-- Prin alte parti, teatrele nationale au strategii repertoriale, sedii moderne si mult mai putin orgoliu
Am ajuns la Novi Sad la invitatia, adresata directorului Teatrului National din Craiova, de a participa la o saptamana de "familiarizare" cu activitatea Teatrului National din oras, care organiza, pentru a se face cunoscut oamenilor de teatru straini, un "European Showcase" (unde au venit, intr-un final, cativa romani, un ungur, si...   (12 afisari)
Seri hispano-romane la Ateneu
Invitatii acestei saptamani ai Filarmonicii "George Enescu" sunt dirijorul spaniol Josep Caballe-Domenech si pianista Dana Borsan.
Barcelonezul Caballe-Domenech a studiat pian, percutie, canto si vioara la conservatorul din orasul natal si dirijat sub indrumarea tatalui sau. A urmat studii in Sienna, Viena, Aspen, dar si cursurile sustinute de dirijorul Sergiu Comissiona. A condus orchestre de renume, iar din iulie trecut a devenit dirijor principal invitat la Norrkoping...   (2 afisari)
     1 comentariu
(Re)cunoasteti autorul
"Gloria" literara nu mai tine loc de vehicul social
-- Interviu cu Eugen Uricaru
Eugen Uricaru, de curand ai publicat romanul "Supunerea", carte care te readuce in prim-planul vietii literare romanesti. Presedintia Uniunii Scriitorilor te-a indepartat o vreme de la masa de scris, dar, iata, ai reusit sa duci la bun sfarsit o carte care se anunta a fi unul din evenimentele anului 2006.
Ultima carte (sper nu cea din urma) este romanul "Supunerea" si acum am prilejul sa le...   (4 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Justitia militara
-- Un proces de lese majestate
Consiliul de razboiu al Corp. 4 Armata Iasi, intrunit in sedinta sub presedintia d-lui col Eftimiu, a judecat ieri procesul tanarului Vladimir Anastasescu, originar din Cernauti, acuzat de lese majestate si ultraj.
Din lectura ordonantei definitive, citita de d-l grefier Stelian Tautu, rezulta ca in ziua de 13 martie a.c., inculpatul Vladimir Anastasescu, impreuna cu cativa prieteni, dupa ce au benchetuit intr'un...   (6 afisari)
Stiri pe scurt
Dogma sau arta?
La libraria bucuresteana Carturesti (langa Cinematograful Patria), Editura Cartea Romaneasca organizeaza astazi, joi 16 martie, de la orele 12.00, o dezbatere cu tema "<<Evanghelistii>> - intre dogma si arta". Discutia va porni de la piesa Alinei Mungiu-Pippidi, recent reeditata de Cartea Romaneasca, dupa scandalul care a insotit reprezentarea ei la Iasi, la Ateneul Tatarasi, in regia lui Benoit Vitse. In prezenta autoarei si cu participarea criticilor de teatru...   (17 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Revolta la Spitalul Militar (4030 afisari)
 "Nu puteam sa fiu numai diplomat in Polonia" (406 afisari)
 Stiri pe scurt (302 afisari)
 Prima victima a apei de gura (270 afisari)
 Stiri pe scurt (123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01542 sec.