Ziua Logo
  Nr. 3571 de sambata, 11 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Europa, Europa...
Ieri seara, vineri 10 martie, la Muzeul de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC) s-a deschis expozitia "NowHere Europe", realizata de curatorul Bartolomeo Pietromarchi, in cadrul unui proiect intitulat "Trans:it. Moving Culture Through Europe". Desfasurat pe durata a 3 ani, proiectul este itinerant si investigheaza teme si productii artistice ale culturii contemporane, propunandu-si sa fie un laborator de analiza a diverselor practici artistice europene.
Ambele titluri - al proiectului...   (11 afisari)
     2 comentarii
"Sectiuni" timisorene
"Asa cum am mai avut ocazia s-o spunem, Romul Nutiu este un pictor in tot ceea ce face, indiferent ca are in fata sa o panza, un petic de hartie, un panou de lemn, elementele unui mozaic sau un obiect ready-made. El isi impune asupra tuturor acestor obiecte vointa sa de pictor, facand sa puna in miscare rauri de culoare", reaminteste criticul de arta Constantin Prut. De aceasta data, lucrarile de pictura, instalatie si obiect ale artistului timitorean Romul Nutiu vor fi expuse,...   (14 afisari)
"odeon.art" in maghiara
Cu o frecventa periodica, noul program pe care Teatrul Odeon il va lansa luni (13 martie) - "odeon.art", dedicat culturii si artei unei tari din spatiul est european - va debuta odata cu Saptamana Teatrului Maghiar (13-18 martie), organizata in colaborare cu Centrul Cultural al Republicii Ungare.
Evenimentul va fi inaugurat la orele 18.00, prin vernisarea expozitiei de afis de teatru maghiar. O jumatate de ora mai tarziu este programat spectacolul-lectura "Cina zeilor"...   (33 afisari)
Sector C(inema)
Pe vremea cand televiziunea schimba politica
Al doilea film facut de George Clooney in calitate de regizor (dupa "Confessions of a Dangerous Mind"), "Noapte buna si noroc" e turnat in intregime in alb-negru, printre altele si ca un omagiu adus televiziunii anilor '50-'60. O televiziune care, in ciuda ingrijorarii crescute a administratiei, nu-si pierduse inca definitiv constiinta civica, o televiziune care avea inca puterea sa rastoarne, in numele drepturilor omului si al libertatilor...   (6 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
"Balul Martisorului"
Astazi, sambata 11 martie, cu incepere de la orele 18.00, Societatea Romana de Radiodifuziune organizeaza, in foaierul Salii de concerte Radio, "Balul Martisorului". Spectacolul va fi sustinut de Orchestra Populara Radio, dirijor Stelian Coman, si Big Bandul Radio, condus de Ionel Tudor. Vor sustine microrecitaluri solistii vocali si instrumentisti Mioara Velicu, Petrica Matu- Stoian, Radu Simion, Dumitru Zamfira, Gheorghe Gheorghe, Ovidiu Komorniyk, Mihai Constantinescu,...   (118 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pila nemuritoare (9936 afisari)
 Procesul "Canalului Mortii" (3835 afisari)
 Farmacistii pot elibera medicamente si fara reteta (1702 afisari)
 Judecatoarea "Voodoo" (1030 afisari)
 Arhiva SIPA, mijloc de santaj (609 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.